به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، مرتضی فرجی ظهر دوشنبه در اختتامیه سومین جشنواره فرش دستباف استان افزود: به منظور جلوگیری از این امر، گروه بازارشناسی متشکل از فارغ التحصیلان دانشگاهی در مرکز ملی فرش ایران تشکیل شده است.
مشاور اجرایی وزیر بازرگانی، همچنین بر لزوم برند سازی دراین زمینه تاکید کرد و گفت: برند سازی می تواند تعهد صادراتی به دنبال داشته باشد.
فرجی از عدم به کارگیری دانش روز در امر تولید و تجارت به عنوان یکی از چالش های این هنر – صنعت نام برد و تصریح کرد: استفاده از دانش نوین از قبیل تجارت الکترونیک و نرم افزاری پیشرفته برای ارتقاء نظام بهره وری در فضای رقابتی ضروری است که این امر باید توسط تولیدکنندگان و تجار بخش خصوصی مورد توجه قرار گیرد.
علی ملکی جو، مدیر امور اقتصادی و بازرگانی مرکز ملی فرش ایران نیز در این جشنواره خلاقیت در طراحی و رنگرزی را از نقاط قوت و منحصر به فرد فرش ایرانی در دنیا دانست و افزود: باید در جهت حفظ این نقطه قوت که نقطه تمایز فرش دستباف ایرانی با سایر رقبای جهانی است تلاش شود.
وی با اشاره به اینکه روند صادرات فرش دستباف کشور طی 16 سال گذشته نزولی بوده است گفت: با اقدامات به عمل آمده در سال 88، برای اولین بار پس از این مدت شاهد رشد 3 درصدی در وزن و 17 درصدی در ارزش صادرات فرش کشور بوده ایم.
وی به اهمیت بحث بازارشناسی و توجه ویژه مرکز ملی فرش ایران به این امر اشاره کرد و اظهار داشت: تغییر در داشتن، نگرش و رفتار در بخش تولید و تجارت فرش دستباف از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.