دیدار "سلام فیاض" با "ایهود باراک" اولین دیدار آنها از ماه فوریه تا کنون محسوب می شود. دفتر وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که باراک در دیدار با فیاض درباره موضوعات مختلفی که مربوط به روابط اسرائیل و فلسطینیان می شود گفتگو خواهد کرد.
این در حالی است که "جرج میچل" فرستاده ویژه اوباما به خاورمیانه از ماه می تا کنون برای انجام اینگونه دیدارها تلاش می کند و در روزهای اخیر نیز زمزمه هایی در مورد امکان انجام مذاکرات مستقیم میان تل آویو و تشکیلات خودگردان به گوش می رسد.
در همین رابطه میچل اعلام کرده که شکاف میان رژیم اسرائیل و تشکیلات خودگردان در حال باریک شدن است و این خود می تواند به بهبود روند سازش در خاورمیانه کمک کند.
اما موضوع دیدار نتانیاهو با اوباما که فردا سه شنبه در کاخ سفید انجام می شود نیز خود در این راستا انجام می شود.
یکی از اولویت های اوباما در آغاز کار در کاخ سفید به نتیجه رساندن روند سازش خاورمیانه بود و از همین رو فرستاده ویژه ای را برای خاورمیانه انتخاب کرد اما روی کار آمدن یک کابینه راستگرای افراطی در سرزمین های اشغالی موجب شد که رویای اوباما برای تحقق در دست اندازهای متعدد بیفتد.
یکی از این مشکلات شهرک سازی رژیم صهیونیستی در سرزمین های فلسطینی است و تشکیلات خودگردان پیشتر اعلام کرده بود تا زمانی که ساخت و ساز صهیونیستها متوقف نشود در هیچ مذاکره ای با آنها شرکت نمی کند در این میان هر چند آمریکا نسبت به ساخت و ساز در سرزمین های فلسطینی اعتراض می کرد اما هیچ اقدامی برای توقف آن انجام نمی داد.
موضوع دیگر ادامه محاصره غزه و به تبع آن افزایش حساسیت های بین المللی در مورد اوضاع حقوق بشر در این منطقه است که اجازه مانور را از رژیم صهیونیستی گرفته است.
از همین رو نتانیاهو در دیدار فردای خود با اوباما تلاش خواهد کرد تا حساسیت های کاخ سفید در این رابطه را کاهش داده و از رئیس جمهور آمریکا بخواهد تا ابومازن را به آغاز مذاکرات وادار سازد.
نتانیاهو خود خواهان آغاز مذاکرات رودر رو و بدون حضور میانجی با تشکیلات خودگردان است اما مقامات فلسطینی اعلام می کنند که شرایط به گونه ای نیست که امکان مذاکره رو در رو فراهم باشد.
تشکیلات خودگردان اعلام کرده که خواهان پاسخ شفاف رژیم صهیونیستی درباره موضوعاتی چون مرزها و امنیت است که این دو موضوع خود می تواند مدل کشور فلسطین را در صورت به نتیجه رسیدن راه حل دو کشور نشان دهد.
موضوع دیگر آن است که تشکیلات خودگردان خواهان استقرار نیروهای بین المللی به جای نظامیان صهیونیستی و ایستگاه های بازرسی آنها در کرانه باختری است.
اما موضوع مهم بیت المقدس است که هر دو طرف یعنی رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان خواهان تبدیل کردن آن به پایتخت خود در صورت تشکیل دو کشور مستقل در منطقه هستند.
با این اوصاف و با توجه به موارد متعددی که به عنوان چالش در مسیر سازش خاورمیانه وجود دارد به نظر می رسد چانه زنی نتانیاهو با اوباما و تطمیع فیاض در سرزمین های اشغالی همچون اقدامات گذشته راه به جایی نبردند و فقط رژیم صهیونیستی را بر ادامه اقدامات تجاوز کارانه خود مصمم تر کنند.