به گزارش خبرگزاری مهر، ارسلان قربانی در مراسم افتتاحیه نشست رایزنان علمی خارج از کشور با بیان اینکه رایزن های علمی می توانند نقش موثری در ایجاد همگرایی و هماهنگی درپیشبرد اهداف علمی و فناوری و سرعت بخشیدن به همکاری های علمی بین المللی داشته باشند، اظهار داشت: اگر ما در هر کشوری رایزن علمی قوی داشته باشیم می توانیم در زمینه ایجاد دوره های دانش افزایی گام های موثری برداریم و از کنفرانس های علمی زیادی که در جهان برگزار می شود آگاهی کامل داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه بیش از 15 همایش بین المللی از 6 ماهه دوم سال 88 تاکنون در کشور برگزار شده است، گفت: رایزن های علمی جهت اطلاع رسانی در زمینه برگزاری همایشها و دعوت از پژوهشگران خارجی باید قوی عمل کنند.
رئیس مرکز همکاریهای علمی و بین المللی وزارت علوم با تاکید براینکه یکی از راه های اصلی ورود به سیستم جهانی، همکاری های منطقه ای و بین المللی است، افزود: استفاده از ظرفیت و قابلیت های سازمان های بین المللی و ایجاد قابلیت های منطقه ای و توجه ویژه به ایرانیان خارج از کشور و تعاملات علمی و فرهنگی در زمینه حوزه تمدن اسلامی و ایرانی به ویژه حوزه ادبیات فارسی و اسلام شناسی با همکاری رایزن های علمی خارج از کشور بیش از پیش تحقق پیدا می کند.
وی خاطر نشان کرد: همکاری های علمی و بین المللی باید بر اساس دیپلماسی آکادمیک انجام شود چون این دیپلماسی رویکرد مهمی است که می توان با آن همکاری های علمی و بین المللی را از حالت ابزار خارج کرد.
به گزارش مهر، بر اساس اعلام وزارت علوم، رایزنان علمی کشورمان در جلسه ای جداگانه با اعضای شورای سیاستگذاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور دیدار و گفتگو کردند.
در این دیدار مسائل و مشکلات سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و مالی رایزنان علمی و نحوه تعامل بهتر آنها با این شورا مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
این گردهمایی تا 17 تیرماه ادامه دارد و در این مدت رایزنان علمی خارج از کشور با وزرای علوم و بهداشت و درمان، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و معاونان وزارت علوم دیدار و گفتگو می کنند.