قم - خبرگزاری مهر: مدیر اداره همکاری‌های علمی و بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: هرچند بدون توجه به سازه‌های داخل، اهداف بین‌الملل محقق نخواهد شد، ولی به نظر من باید به مباحث بین‌المللی بر اساس الگوی سازه‌انگاری حقیقت جویانه در مهندسی فرهنگی توجه جدی‌تری داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حبیب قهرمانی ظهر سه‌شنبه در نشست مشترک مدیر و کارشناسان اداره همکاری های علمی و بین‌الملل پژوهشگاه با رئیس دفتر نمایندگی وزارت خارجه در قم خاطرنشان کرد: هشدارهای مقام معظم رهبری در مورد تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمنان باید به صورت عمیق و جدی پیگری شود و حضور فرزانگان و اندیشمندان ما در عرصه بین‌الملل، در این زمینه تاثیرگذار خواهد بود.

مدیر اداره همکاری‌های علمی و بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اهمیت نظریه سازه‌انگاری از منظر مهندسی فرهنگی در عرصه داخلی و خارجی و لزوم استفاده از آن در شرایط فعلی گفت: اگر در ساختارهای خارجی چنین نهضتی راه بیندازیم و اندیشمندان ما در مورد سایر کشورها به مطالعه بپردازند و در همایش‌ها و کنفرانس‌های بین‌المللی حضور پیدا کنند خود به خود بناهایی ایجاد خواهد شد که زیربنای آن سازه فرهنگ حقیقت جویانه ساخته خواهد شد.

قهرمانی یادآورشد: اندیشمندان ما برای تبیین و عمل به فرمایشات و دیدگاه‌های مقام معظم رهبری، به صورت خودجوش در داخل و خارج از کشور بر روی سازه‌های فرهنگی کار کنند و شرکت در همایش‌های علمی بین‌المللی و تبیین مواضع جمهوری اسلامی بهترین خنثی سازی دیدگاه‌های مسموم است.

وی ادامه داد: برخی شخصیت‌های ما با ارائه مقالات خود در عرصه بین‌الملل، روحیه مضاعفی به شیعیان و اندیشمندان مسلمان خواهند داد و این رویه باید ادامه پیدا کند و نشاندن یک نهال کوچک از دریای تفکر و معارف اهل بیت(ع) در ذهن یک نخبه آزاداندیش چه بسا در این مهندسی فرهنگی، سازه بازدارندگی در مقابل منافع سیاسی نظام های بین المللی تحت نفوذ را پی‌ریزی ‌کند.

غفلت از هجمه دشمنان چالش‌های زیادی برای نظام ایجاد می‌کند

وی ادامه داد: اگر در برابر جنگ نرم دشمنان علیه آرمان‌های انقلاب که مقام معظم رهبری نیز بارها نسبت به خطر آن هشدار داده بودند، غفلت کنیم با مشکلات و چالش‌های زیادی مواجه خواهیم شد.

وی با اشاره به اینکه جنگ نرم نتیجه تهاجم فرهنگی دشمنان است، گفت: بعد خارجی جنگ نرم کمتر از بعد داخلی آن نیست، بنابراین برای مقابله با تهدیدات نرم، باید فعالیت‌های خود را  در حوزه داخل و خارج گسترده‌ترکنیم.

قهرمانی ادامه داد: باید با استفاده از افراد متخصص در زمینه علوم اسلامی و انسانی تعاملات خود را در عرصه بین الملل گسترده‌تر کنیم و پیشنهاد می‌کنم  نهادها و ادارات مرتبط با بخش بین‌الملل ساماندهی و به صورت ماهانه جلساتی برای همفکری و هم اندیشی بیشتر داشته باشند.

حضور مقتدرانه پژوهشگران روحانی در عرصه بین‌الملل

قهرمانی از حجت‌الاسلام مبلغی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به عنوان یکی از پژوهشگران برجسته و نقش‌آفرین در عرصه بین‌الملل نام برد و گفت: این پژوهشگر به صورت پیوسته در همایش‌های بین المللی به عنوان نماینده شیعه حضور موفق داشته و دارند و از جمله ویژگی برجسته وی، حضور با اقتدار علمی و با لباس مقدس روحانیت در کنفرانس‌های بین‌المللی است.

مدیر اداره همکاری‌های علمی و بین الملل پژوهشگاه گفت: در دانشگاه مالایای مالزی سخنان و مقالات حجت‌الاسلام مبلغی چنان جذاب و منحصر به فرد بود که رئیس جلسه 20 دقیقه بیشتر از سایر مدعوین، وقت در اختیار ایشان گذاشته بود.

وی افزود: از خصوصیات مثبت و منحصر به فرد حجت‌الاسلام مبلغی در همایش‌های بین‌المللی، بعد علمی، فقهی، تقریبی و تفکر خلاقانه ایشان است، این روحانی وارسته در تمام همایش‌ها با لباس مقدس روحانیت حاضر و سخنرانی می‌کنند که این امر  برای جهان تشیع افتخاری بزرگ و تاثیرگذار است.

قهرمانی یادآورشد: حضور چنین شخصیت‌هایی در عرصه بین‌الملل برای نظام جمهوری اسلامی بسیار ضروری و تعیین کننده خواهد بود.

وی خواهان تشکیل یک انجمن امور بین الملل متشکل از مدیران فعال عرصه بین‌الملل در قم به عنوان یک استان بین‌المللی شد.

بهترین دفاع در برابر دشمن، حمله است

کارشناس اداره همکاری‌های علمی وبین‌الملل  نیز در این نشست تاسیس نمایندگی وزارت خارجه در قم را پاسخ به جا و هوشمندانه آن وزارتخانه به انتظارات حوزویان و مراکز متعدد علمی – پژوهشی و مردم این استان از دولت دانست.

ابراهیم عباسی ادامه داد: اداره همکاری‌های علمی و بین‌الملل با شناسایی همایش‌های بین‌المللی حوزه علوم انسانی و اطلاع‌رسانی آنها به محققان، گام مهمی برای تبادلات علمی، حضور شخصیت‌ها و پژوهشگران برجسته در حوزه علوم انسانی در خارج از کشور برداشته است.

 وی تصریح کرد: برای اینکه جنگ نرم را به سنگر دشمن ببریم بر اساس این سخن حکیمانه که بهترین دفاع حمله است باید زمینه حضور موثر علمی پژوهشگران و محققان ایرانی در همایش‌های علمی بین‌الملل فراهم سازیم تا به شبهات و ابهامات به صورت منطقی و مستدل پاسخ دهند.