كاظم عرب رييس سازمان ميراث فرهنگي استان، به خبرنگار مهر در قم گفت: كاروانسراهايي چون دير گچي، متعلق به دوره ساساني، كاروانسراي محمد آباد و كاروانسراي سنگي علي آباد متعلق به دوره صفوي از جمله قديميترين كاروانسراهاي قم است كه در صورت سرمايه گذاري ميتواند زمينه مناسبي براي جذب گردشگري فراهم كند.
عرب در پاسخ به سؤال خبرنگار ما در خصوص علت عدم تعمير كاروانسراهاي قم گفت: اين كاروانسراها را با توجه به ابعاد بزرگ، نميتوان با اعتبارات جزئي تعمير كرد. البته در ستاد كشوري بنا شد كاروانسراهايي كه در مسير تعريف شده گردشگري هستند، تعمير شوند كه بدين ترتيب بايستي كاوانسراي عليآباد مرمت ميشد و به بهرهبرداري ميرسيد، اما به خاطر مسائل مربوط به مالكيت و هزينههاي زياد آن، در اولويتهاي مسؤولان قرار نگرفت؛ هر چند اين كاروانسرا در قم پروژه با اولويتي است.
وي همچنين تاكيد كرد: كاروانسراهايي نظير كاروانسراي منظريه و مناطقي چون حوض سلطان هم در منطقه نظامي تحت حفاظت هستند كه براي تعمير آنها بايد پادگانها تغيير مكان يابند.
رييس سازمان ميراث فرهنگي استان در ادامه افزود: زير ساخت گردشگري يعني امكانات رفاهي، جاده، تلفن، آب،برق، گاز و… جز در برخي شهرها، در كل كشور فراهم نيست. و در بحث ايرانگردي هم پايين بودن سطح در آمد مردم باعث ميشود صنعت ايرانگردي فعال نباشد.
عرب با بيان اينكه آثار فرهنگي تاريخي شناسايي شده قم تا پاييز به 372 اثر ميرسد، گفت: تعداد آثار ثبت شده به عنوان آثار باستاني ملي شناخته شده نيز در پاييز به 182 اثر خواهد رسيد.