با مصوبه مجلس طرح های احیاء بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده توسط وزارت مسکن و شهرسازی و یا شهرداری ها تهیه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه بررسی طرح حمایت از احیاء بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری را در دستور کار داشتند.

نمایندگان با 156 رای موافق، 3 رای مخالف، 7 رای ممتنع از مجموع 194 نماینده حاضر با کلیات این طرح موافقت کردند و وارد بررسی جزئیات این طرح شدند.

بر اساس مصوبه مجلس مقرر شد به منظور ایجاد وحدت رویه در فرآیند احیاء بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری و تعیین محدوده های مورد حمایت این قانون اقداماتی صورت گیرد.

نمایندگان مجلس در بررسی ماده 2 این طرح اصطلاحات و تعاریف این قانون را معنا کردند بر این اساس بافت های فرسوده و ناکارآمدی شهری، مناطقی از شهر هستند که در طی سالیان گذشته عناصر متشکله آن عم از تاسیسات روبنایی، زیربنایی، ابنیه مستحدثات، خیابانها و دسترسی ها، دچار فرسودگی و ناکارآمدی شده و ساکنان آن از مشکلات متعدد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و کالبدی رنج می برند.

همچنین نقشه محدوده بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری، نقشه ای است که بر اساس شاخص های مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران توسط وزارت مسکن و شهرسازی و یا شهرداری ها تهیه و به تصویب کمیسیون های موضوع ماده 5 قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسیده یا خواهد رسید.

بر اساس این مصوبه طرح های احیاء بهسازی و نوسازی، طرح هایی هستند که در چارچوب طرح های توسعه شهری (اعم از جامع و تفصیلی) به منظور اجرای برنامه های احیاء، بهسازی و نوسازی شهری با رعایت اصول شهرسازی، فنی و معماری تهیه می شود. این طرح ها در برگیرنده کاربری های جدید و مورد نیاز محدوده معینی از بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری بوده و اجرای آنها متضمن تامین خدمات عمومی و زیر ساخت های شهری از قبیل شبکه های دسترسی، معابر و بدنه آنها، پروژه های عمران و خدمات شهری، فضای سبز و غیره است که متکی بر ضوابط شهرسازی و معماری ایرانی - اسلامی و بومی هر منطقه می باشد.

طرح های یاد شده توسط وزارت مسکن و شهرسازی و یا شهرداری ها تهیه و خارجی از نوبت به تصویب کمیسیون های موضوع ماده 5 قانون تاسیس عالی شهرسازی و معماری ایران خواهد رسید.

بر اساس تبصره های ضوابط احیای، بهسازی و نوسازی آن قسمت از بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری که بر اساس مقررات سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان بافت تاریخی محسوب می گردند با رعایت هویت تاریخی آنها به موجب آیین نامه ای که توسط شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تهیه و به تصویب هیئت وزیران می رسد، تعیین خواهد شد.