فریبا کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر در همدان افزود: بنای برج مقبره معروف به گنبد علویان به دلیل تزئینات بسیار ظریف و زیبای آجری و گچبری یکی از برج مقبرههای شاخص در کشور به شمار می رود.
کریمی با اشاره به فرسایش تزئینات گچبری و مشکلات ناشی از رطوبت در این اثر اظهار داشت:بر اساس تمهیدات حفاظتی صورت گرفته بخش زیادی از عرصه اثر آزاد شده و این مشکل تا حدودی برطرف شده است.
وی بر لزوم آزادسازی یکی از جبهههای بنا متصل به مسجد مجاور تأکید کرد و گفت: در حال حاضر خرید بنای بهداری وقفی واقع در بخش مجاور گنبد در دستور کار پایگاه میراث فرهنگی تپه هگمتانه و بافت تاریخی شهر همدان قرار دارد.
گنبد علویان به اعتبار تحقیقات باستان شناسان بنایی مغولی یا به عبارتی سلجوقی تکامل یافته است که به دلایلی چند و از جمله ویژگی های منحصر به فرد کالبدی و ظرافت تزئینات استثنایی آن همواره مورد توجه ویژه محققان قرار گرفته است.
این بنا از لحاظ هنر گچبری و آجرکاری از آثار ارزشمند و کم نظیر سده های میانی دوره اسلامی است وشکل ظاهری آن شبیه گنبد سرخ مراغه است که در سال 542 هجری قمری ساخته شده و ابعاد داخلی و تزئینات آن غنی و متراکم و در عین حال راز آمیز و چشم نواز است.
این اثر که یکی از شاهکارهای معمار و گچبری بعد از اسلام در همدان است، طی شماره 94 در سال 1310 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.