دکتر عباس منوچهری در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد برگزاری همایش روز جهانی فلسفه در ایران و اینکه این همایش چه نقشی در معرفی فلسفه ایرانی به جهانیان میتواند داشته باشد گفت: با توجه به اینکه میزان شناخت به طور کل از اندیشه ایرانی و به طور اخص از فلسفه ایرانی - اسلامی در مقطع کنونی فوقالعاده محدود و کمتر از آن چیزی است که ظرفیت تفکر و فلسفه ایران و اسلام است، این همایش فرصتی مغتنمی برای معرفی تفکر ایرانی به فلسفهپژوهان دیگر کشورها است. از طریق ارایه مقالات و حضور اهل فکر و فلسفه ایران میتوان شرایطی ایجاد کرد که به معرفی فلسفه ایرانی بینجامد.
این استاد فلسفه سیاسی دانشگاه تربیت مدرس درباره موضوع این همایش که نسبت میان نظر و عمل است و اینکه این موضوع تا چه اندازه میتواند در عام کردن فلسفه مؤثر واقع شود هم گفت: مسئله رابطه نظر و عمل چیزی جدیدی نیست و سابقه آن به اندازه سابقه خود فلسفه و تاریخ تفکرات طبیعی است. با توجه به اینکه انتقاداتی از فلسفه در مورد انتزاعی بودن میشود پرداختن به چنین پرسشی میتواند هرچه بیشتر به ضرورتهای عملی که فلسفه میتواند در راستای تحقق آنها مؤثر و مفید باشد کمک بکند.
این محقق و پژوهشگر درادامه افزود: یکی از مشخصات برجسته این همایش همین حسن انتخاب موضوع آن است که نظر و عمل را مطرح کرده است. میدانیم که الان در دنیا حوزه فلسفه به طور جدی با مسائل عینی بهخصوص مسائل اخلاقی عجین است. از این رو، حسن انتخاب قابلتوجهی صورت گرفته است.
منوچهری در مورد نقش برگزاری این همایش در گسترش گفتگو و تعامل فلسفهپژوهان ایرانی با فلسفهپژوهان دیگر فرهنگها نیز اظهارداشت: میزان مؤثر بودن آن به طور قطعی به حسن انجام و شیوه برگزاری همایش برمیگردد. این دیگر جنبه کاملاً عملی است، همچنین به کیفیت مقالاتی که دوستان ارائه میدهند بر میگردد و این مقالات هرچه با کیفیت بیشتری باشند توجه دیگران را به ظرفیتهای فلسفه ایرانی - اسلامی بیشتر جلب میکند. بنابراین هم حسن انجام کار و هم مشارکت بهتر دوستان میتواند در میزان این تأثیرگذاری مؤثر باشد.