قم - خبرگزاری مهر: کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی استان قم عدم پوشش گیاهی مناسب در کویر قم را موجب وجود گرد و غبار در قم عنوان کرد.

محمدرضا قاضی در گفت و گو با خبرنگار مهر در قم، گرما و خشکی هوا را عاملی موثر در ایجاد گرد و خاک و یا غبار دانست و خاطرنشان کرد: کویر قم به دلیل عدم وجود پوشش گیاهی در افزایش گرد و غبار و گرد و خاک‌ها نقش تأثیرگزاری دارد.

کارشناس پیش بینی اداره هواشناسی استان قم، کاشت گیاهان مقاوم بیابانی را در جلوگیری از ورود گرد و خاک و گرد‌ و غبار مفید دانست وگفت: کویرزدایی، اقدامی ملی است که از توان مسئولین منطقه‌ای خارج است و نیازمند قانع شدن سیاست‌گزاران کلان کشور است.

گرد و غبارها وارد شده از سوی کشورهای عربی به سموم ارورانیوم و آرسینیک آلوده نیست

قاضی در ادامه با اشاره به برخی مباحث مطرح شده مبنی بر آلوده بودن گرد و غبارهای پراکنده‌ای که از سوی کشورهای عربی وارد کشور شده است اظهار داشت: تاکنون هیچگونه آزمایشی که آلودگی ذرات گرد و غبار را تأیید کند از سوی هیچ نهاد زیست محیطی انجام نشده است.

وی با اشاره به وجه تمایز گرد و غبارهای ورودی ازمرزهای غربی کشورمان و گرد و خاک‌های ورودی مناطق کویر شرقی تصریح کرد: گرد و غبارهای ورودی کشورهای همسایه، لایه‌های بالایی جو را دربر می‌گیرد و از ذرات بسیار ریز تشکیل می‌شود که بصورت متوالی چندین روز ادامه دارد و به سهولت از ماسک‌ها عبور می‌کند و ممکن است موجب ناراحتی برای افراد جامعه شود.

کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی استان قم ادامه داد: گرد و خاک‌های منطقه‌ای زودگذر بوده و در افق پخش می‌شوند و به رنگ خاکستری قابل رؤیت است که با گذشت 4 الی 5 ساعت از بین می‌رود و بدلیل درشت بودن ذرات آن با استفاده از ماسک فیلتر می‌شود و مشکل خاصی  برای فرد ایجاد نمی‌کند.

قاضی توصیه کرد: در مواقعی که گرد و خاک و یا غبار فضای شهر را دربر گرفت، افراد مسن و کودکان در منزل بمانند و به جز در امور ضروری از منزل خارج نشوند.
 
وی با اشاره به  دلیل تشدید ناراحتی برای افرادی که مبتلا به ناراختی قلبی و یا مشکل تنفسی هستند  تصریح کرد: هنگام فعالیت میزان تنفس این اشخاص بالا می‌رود و ذرات بیشتری از گرد و غبار و خاک وارد مجاری تنفسی آنها می‌شود  که موجب ناراحتی را برای این افراد فراهم می‌آورد.