به گزارش خبرنگار مهر در بجنورد، موسی صابری بعداز ظهر چهارشنبه به خبرنگاران اظهار داشت: یکی از پروژه های سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اعمال "مدیریت چرا" است که در قالب طرح ملی مدیریت پایدارمراتع کشور اجرا و همه ساله به منظور رعایت زمان آمادگی علوفه و خاک مرتع برای چرای دام، تاریخ ورود و خروج دام، رعایت مدت، فصل چرا و در نتیجه جلوگیری از تخریب مرتع و استقرار گیاهان دائمی و خوشخوراک، مراتع خراسان شمالی درفصل بحرانی رشد گیاهی که از اول فروردین ماه هرسال تا اوائل اردیبهشت ماه است، قرق میشود.
وی تصریح کرد: امسال به لحاظ وضعیت خاص اقلیمی و گرم شدن هوا و بیماری فراگیر دام وغیره در زمان ورود دام به مراتع خراسان شمالی مساعدتهای لازم با دامداران ذی حق انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: به علت گرمای زودرس و بارندگیهای فصل بهار امسال پیشبینی میشود، افزایش علوفه قابل برداشت به میزان چهار کیلوگرم در هکتار باشد.
صابری مساحت مراتع استان را بیش از یک میلیون و414 هزار هکتار اعلام و گفت: از نظر اقتصادی، ارزش ریالی علوفه افزایش یافته در مراتع استان، حدود هشت میلیارد ریال برآورد میشود.
وی همچنین از نظرفصل تعلیف دام، مراتع استان به سه نوع مرتع ییلاقی ، قشلاقی ومیان بند تقسیم کرد و گفت: تعداد یورد گاههای مرتعی درسطح عرصه های ممیزی شده استان معادل 680سامان و ظرفیت مجاز چرای دام مراتع فوق در فصول یادشده حدود 928 هزار واحد دامی است.
وی گفت: مراتع ایران یکی از مهمترین و با ارزشترین منابع ملی کشور بوده که بهرهبرداری صحیح واصولی توام با عملیات اصلاح و احیای آن میتواند نقش اساسی در راستای حفظ منابع آب و خاک و تامین نیازمندیهای کشور در زمینه فرآوردههای پروتئینی شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی اذعان کرد: توسعه بخش کشاورزی و صنعتی مستلزم حفاظت ازپوشش گیاهی، منابع آب و خاک و به طور کلی منابع تجدید شونده است.