سنندج - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان بازرگانی استان کردستان 66 درصد از تولید ناخالص در این استان را مربوط به بخش خدمات اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، پیمان اسراری شامگاه چهارشنبه و در جریان دیدار نمایندگان اتاق بازرگانی سنندج، مجامع امور صنفی و تشکلهای غیردولتی حوزه مبادلات مرزی با استاندار کردستان اظهار داشت: در حال حاضر 66 درصد از تولید ناخالص استان سهم خدمات است که با توجه به این گستردگی لازم است مورد حمایت و توجه بیشتر بخش دولتی قرار گیرند.

وی ادامه داد: ما می توانیم با برنامه ریزی و همچنین افزایش نظارتهای دولت و بخش خصوصی بر این مهم بهترین استفاده را در راستای توسعه و ارتقاء جایگاه استان کردستان از این موضوع داشته باشیم و به همین دلیل سازمان بازرگانی استان برنامه ریزی خاصی را برای افزایش همکاری و تعامل با بخش خدمات در دستور کار قرار دارد.

رئیس سازمان بازرگانی استان کردستان بیان داشت: در حال حاضر بیش از 46 هزار واحد صنفی در استان کردستان شناسایی و ساماندهی شده اند و به همین دلیل سهم بخش خدمات در تولید ناخالص استان بیش از سایر بخشهاست و سازمان بازرگانی کردستان نیز به عنوان متولی این بخش برنامه های ویژه در این حوزه اجرایی خواهد کرد.

اسراری افزود: وجود 46 هزار واحد صنفی در استان کردستان می تواند به عنوان بازوان اصلی سازمان بازرگانی در حوزه های مختلف نقش ایفا نمایند که متاسفانه به دلیل شرایط مختلف تاکنون این نقش و جایگاه مورد توجه جدی قرار نگرفته است و لازم است که استانداری ما را در راستای افزایش این نقش همکاری و مشارکتی همکاری نماید.

وی در ادامه خواستار افزایش های حمایت های بخش دولتی از اصناف و بازاریان شد و خاطرنشان کرد: وجود این تعداد واحدهای صنفی و سهم فزاینده آنها در تولید ناخالص از جمله مزیت های استان کردستان به شمار می رود و باید برای توسعه و ارتقا جایگاه آنها در کردستان برنامه ریزی نمود.

رئیس سازمان بازرگانی استان کردستان یکی دیگر از برنامه های استان را افزایش ظرفیت ذخیره سازی گندم عنوان کرد و بیان داشت: هر چند که در طول چند سال اخیر اقدامات بسیار خوبی در حوزه سیلوسازی در استان کردستان صورت گرفته ولی با توجه به استعداد منطقه لازم است که این ظرفیت در سال جاری افزایش پیدا کند.

اسراری در پایان گفت: پیش بینی می شود که در سال جاری بیش از 750 هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شود که فضای کافی برای ذخیره این میزان خرید وجود ندارد و امیدواریم که با همکاری استاندار محترم کردستان بتوانیم ظرفیت های لازم برای افزایش فضای ذخیره سازی در استان را فراهم نمائیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت استان در حوزه بازرگانی خارجی و افزایش میزان صادرات کالا اشاره نمود و اظهار داشت: با توجه به وجود دو بازارچه رسمی و مرز باشماق مریوان و همچنین افراد فعال و توانمند در این حوزه می توان با یک برنامه ریزی و هدف گذاری مشخص سهم استان را در میزان صادرات غیرنفتی به کشور عراق افزایش داد.

در ابتدای این دیدار مسئولان مجامع امور صنفی، اعضای هیئت مدیره اتاق بازرگانی سنندج و جمعی دیگر از فعالان حوزه های صنعت و معدن نیز به بیان نقطه نظرات خود در حوزه های مختلف پرداختند.