مدیر عامل شرکت ملی نفت با اشاره به وجود میادین متعدد مشترک نفت و گاز در خلیج فارس و دریای خزر ، سه مشکل پیش روی توسعه ساخت داخل در صنعت نفت را تشریح کرد و گفت: برای داخلی سازی تجهیزات نفتی باید امکانات خرید الکترونیکی کالاها فراهم شود.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد قلعه بانی امروز در همایش افزایش توانمندیهای ساخت داخل در طرحهای پارس جنوبی با اشاره به گذشت بیش از یکصدسال از اکتشاف نفت در ایران و نقش قابل توجه نفت در اقتصاد ملی، گفت: در حال حاضر بخش عمده ای از دستاوردهای اقتصادی و اجتماعی کشور بدون دسترسی به منابع مالی حاصل از فروش نفت امکان پذیر نیست.

مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به حوزه وسیع مسئولیتهای این مجموعه در انجام مطالعات اولیه اکتشاف، استخراج، انتقال و نگهداری نفت و گاز، تصریح کرد: برای اجرای تمامی این طرح ها تامین کالا و تجهیزات نقش قابل توجه و اساسی ایفا می کند .

معاون وزیر نفت ادامه داد: در شرایط فعلی 60 تا 65 درصد هر پروژه نفتی را تجهیزات و تامین کالای آن در بر می گیرد و تامین کالا یکی از مسائل استراتژیک در حوزه صنعت نفت است.

وی با اشاره به تشکیل ستاد حمایت از ساخت داخل، تمرکز فرآیندهای اجرایی و دارا بودن شرکتهای مادرتخصصی در زمینه پشتیبانی از ساخت داخل و بازرگانی بیان داشت: در حال حاضربا تدوین روش ها و دستورالعمل هایی در صدد اجرای پیاده سازی استراتژیک و سیاستهای حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت هستیم.

به گفته قلعه بانی برداشت از میادین مشترک نفت و گاز در خلیج فارس، دریای خزر و غرب کشور، جلوگیری از خام فروشی در بلندمدت و افزایش مزیت نسبی از مهمترین اولویتهای کاری شرکت ملی نفت ایران به شمار می رود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه هم اکنون موانع و مشکلات توسعه ساخت داخل در سه محور اصلی طبقه بندی می شود، بیان داشت: مشکلات ساختاری و عملکردی در مجموعه دستگاههای دولتی و عمومی، موانع مربوط به سازندگان داخلی و اقلام ساخت داخل و مشکلات مربوط به استفاده شرکت های مصرف کننده تجهیزات از مهمترین موانع در این بخش هستند.

وی با اشاره به ضرورت بسترسازی برای ورود مدیران دردآشنا از صنایع و تسهیل در امر حمایت از ساخت داخل، گفت: ایجاد فهرست منابع مشترک در سطح وزارت نفت (وندورلیست واحد)، بسترسازی مناسب برای خرید الکترونیکی و تجمیع اطلاعات خرید در وزارت نفت ، انجام خریدهای عمده به صورت قراردادهای باز ، تهیه پرسشنامه برای دریافت اطلاعات از سازندگان و ایجاد قراردادهای تیپ از مهمترین راهکارهای توسعه ساخت داخل در صنعت نفت است.