به گزارش خبرنگار مهر، سید شمس الدین حسینی صبح دوشنبه در اولین همایش معرفی دستاوردهای تخصصی طرح ملی اقتصاد محیط زیست افزود: اقتصاد محیط زیست در پی یک غفلت چند صد ساله شکل گرفت، آنجا که توجه به کمیت رشد سبب بیتوجهی به کیفیت شد و همین دغدغه توانست توسعه اقتصاد را دچار تحولات جدی کند.
وی افزود: از سه دهه پیش با دغدغه حفظ محیط زیست مواجه هستیم و پیام اصلی توسعه پایدار این است که کمیت رشد به اندازه کیفیت آن اهمیت ندارد.
حسینی تاکید کرد: در بحث سنجش اقتصاد ملی، حسابداری ملی باید ارزیابی شود که این مسئله به اقتصاد محیط زیست و اهمیت آن برمیگردد و دستگاههای ملی و کلان کشور مانند بانک مرکزی باید برای احیای اقتصاد محیط زیست اهتمام جدی کنند با این حال این مسئله محدودیتهایی هم دارد که باید به نبود اطلاعات اشاره کرد.
وی تصریح کرد: دولت و مجلس باید در برنامه پنجم توسعه به بحث ارزشگذاری کالاهای زیست محیطی و هزینه تخریب توجه جدی کند با این حال اقتصاد محیط زیست به دلیل جوان بودن نیازمند اطلاعات درست و دقیق است چرا که توسعه پایدار بدون در نظر گرفتن ارزشهای زیست محیطی غیرممکن است.
وزیر اقتصاد اضافه کرد: اگر به دلیل رشد اقتصادی از محیط زیست غافل شویم و یا به خاطر رشد استانداردهای محیط زیست را رعایت نکنیم اقتصاد ناکارآمدی خواهیم داشت و در این زمینه نیازمند تعامل و همکاری بخشهای متولی کشور با دغدغه حفظ سبزینگی هستیم.