جواد منصوری در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره پذیرش قطعنامه 598 در سال 1367 از سوی جمهوری اسلامی ایران، گفت: درسال 1366 که قطعنامه 598 علیه جمهوری اسلامی ایران در شورای امنیت سازمان ملل صادر شد ما آن را نپذیرفتیم زیرا تصورمان این بود که می توانیم شرایط خود را بهبود دهیم و در آینده با پیروزی هایی که بدست خواهیم آورد در موقعیت برتری نسبت به ارتش بعث عراق قرار بگیریم.
وی با اشاره به شرایط مقطعی که ایران حاضر به پذیرش قطعنامه 598 شد، گفت: در آن مقطع فشارهای کشورهای غربی بر جمهوری اسلامی ایران بسیار زیاد بود بطوریکه دولت های غربی امکانات بیشتری را در اختیار ارتش بعث عراق قرار دادند، اسکله ها و نفت کش های ما را بمباران و مناطق مسکونی را موشک باران کردند و از همه بدتر بکار بردن سلاح های شیمیایی علیه ما بود که بسیار سخت بود و به هیچ وجه نمی توان آن را انکار کرد.
منصوری افزود: از طرفی دیگر انبارهایمان خالی شده بود بطوریکه دولت وقت صریحا اعلام کرد که توان تامین مایحتاج مردم و نیازهای کشوررا ندارد.
این تحلیلگر مسائل بین المللی ادامه داد: مسئولان نظام بعد از این مسائل و سقوط هواپیمای ایرباس در خلیج فارس به این نتیجه رسیدند ممکن است اتفاقات غیرقابل پیش بینی رخ دهد که شاید نتوان از تبعات سوء آن جلوگیری کرد لذا آنان که از آینده جنگ هیچ چشم انداز روشنی را متصور نبودند تصمیم گرفتند که قطعنامه 598 را بپذیرند تا بیش از این هزینه بر ما تحمیل نشود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه پذیرش قطعنامه با توجه به شعارهایی که داده بودیم قطعا برای ما یک مشکل بغرنج به شمار می آمد و به همین دلیل بود که امام (ره) فرمود "من جام زهر را می نوشم "، گفت: در حقیقت پذیرش قطعنامه 598 موجب شد که ما بتوانیم استقلال و تمامیت ارضی کشورمان را حفظ کنیم چرا که اگر زمان پذیرش آن 6 ماه یا یکسال به تعویق می افتاد شاید مجبور بودیم که امتیازاتی هم به آنها بدهیم.
منصوری پذیرش قطعنامه 598 را حرکتی واقع بینانه از سوی مسئولان جمهوری اسلامی ارزیابی و خاطرنشان کرد: ما حتی خیلی دیر قطعنامه را پذیرفتیم در حالیکه اگر در همان سال 1366 که قطعنامه علیه ما در شورای امنیت صادر شده بود آن را می پذیرفتیم شاید امتیازاتی را هم می توانستیم از طرف مقابل می گرفتیم، چراکه لحن قطعنامه در آن زمان به نفع ما بود اما وقتی در سال 1367 مجبور شدیم که قطعنامه 598 را بپذیریم دشمن متوجه شرایط بد ما شد ودائما در مذاکرات خود جمهوری اسلامی ایران را تهدید می کرد.
نخستین فرمانده سپاه پاسداران اضافه کرد: در مجموع باید گفت که تحولات صورت گرفته بعد از صدور قطعنامه مانند "عملیات مرصاد" و "اشغال کویت توسط صدام" نیز همگی به نفع جمهوری اسلامی ایران تمام شد.
این تحلیلگر مسائل بین المللی در ادامه متجاوز شناخته شدن عراق را یک پیروزی "سیاسی-حقوقی" برای ایران به شمار آورد و افزود: امروز جمهوری اسلامی ایران می تواند بر روی این موضوع جهت دریافت غرامت جنگی از عراق مانور تبلیغاتی دهد.
منصوری با تاکید بر اینکه دریافت غرامت از عراق حقی تاریخی و قطعی برای کشورمان است، گفت: مسئولان جمهوری اسلامی ایران باید برای استیفای حق قانونی ملت ایران در مجامع بین المللی تمام تلاش خود را انجام دهند.