به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، صمد حسین مردی پیش از ظهر چهارشنبه در کارگاه آموزشی یک روزه صدور بیمه نامه های خودرو که در محل بیمه ایران در قزوین برگزار شد، اظهار داشت: رقابت باید در ارائه کیفیت بالای خدمات بیمه ای باشد و نرخ شکنی یک رقابت ناسالم است.
وی افزود: برخی شرکتهای بیمه ای با کاهش قیمت خود به کمترین حد ممکن در صدد افزایش تعداد مشتریان و حق بیمه خود هستند اما در شرایطی که بیمه گذار دچار خسارت می شود از پرداخت خسارت شانه خالی می کنند.
حسین مردی خاطر نشان کرد: شرکتهای خصوصی با اتکا به سرمایه های خود نه تنها به قیمت تمام شده توجه نمی کنند بلکه برای خارج کردن رقبای خود از صحنه، خدمات خود را با قیمت بسیار پائین تر ازهزینه تمام شده ارائه می دهند به گونه ای که در صنعت بیمه رقابت سالم به یک رقابت ناسالم تبدیل شده است.
وی تنها راه حل مشکلات شرکت های بیمه ای را ممنوعیت نرخ شکنی توسط شرکتها دانست و اضافه کرد: تقویت بخش خصوصی نباید به معنای تضعیف بخش دولتی باشد و بیمه مرکزی باید در این زمینه نظارت بیشتری کند.
مدرس صدور بیمه نامه های اتومبیل شرکت بیمه ایران اظهار داشت: در گذشته بیمه مرکزی نرخ های مصوب خود را بر اساس اصول فنی و نظارت های تعرفه ای مشخص و به شرکتهای بیمه اعلام می کرد و شرکتهای بیمه هم موظف بودند تعرفه های خود را کمتر از این رقم عرضه نکنند.
حسین مردی یادآورشد: برای ایجاد تحول در صنعت بیمه به سیاست گذاری مدونی نیازمندیم که تشکیل کارگاههای آموزشی، استفاده از سیستم نرم افزاری، تدوین استراتژی مناسب، رفع مشکلات در صنعت بیمه و سیاست های توانمند سازی از راهکارهای مناسب در این زمینه است.
وی با اشاره به اینکه شرکتهای بیمه می توانند با ارزیابی دقیق، نرخ واقعی ریسک را بدست آورند گفت: شرکتهای بیمه با محاسبه نرخ فنی و تعیین درجه ریسک می توانند نرخ مناسبی برای حق بیمه خود مشخص کنند.
حسین مردی ضرورت ارتقاء اطلاعات بیمه ای نمایندگان شرکت بیمه در صدور بیمه نامه را یادآورشد و اضافه کرد: تمام مشکلاتی که در بخش خسارت ایجاد می شود موجب بدبینی بیمه گزاران نسبت به بیمه ایران می شود.
این مدرس در ادامه با اشاره به قانون جدید بیمه شخص ثالث مصوب سال 87 گفت: بیمه شخص ثالث یکی از مسائل اجنماعی بشمار می رود و بدلیل حمایت از قربانیان جرائم در آن مطرح است و بر اساس قانون نظارت تعیین نرخ این بیمه در اختیار دولت قرار گرفته است.
حسین مردی با بیان اینکه شرکتهای بیمه باید نسبت به افزایش پرتفوی در رشته های بیمه ای به غیر از شخص ثالث همت کنند افزود: در زمان حاضر بیمه ایران در یک رقابت تنگاتنگ با دیگر شرکتهای خصوصی است که با درایت نمایندگان باید منزلت شرکت حفظ شود.
وی گفت: برای نهادینه شدن این رشته بیمه ای فعالیتهای گسترده ای در بین بخش خصوصی در حال انجام است و مردم بیش از گذشته می توانند از خدمات آن استفاده کنند.