قزوین - خبرگزاری مهر: مدیرکل آموزش و پرورش استثنایی استان قزوین گفت: در حال حاضر دو هزار دانش‌آموز تحت پوشش آموزش و پرورش استثنایی استان قزوین قرار دارند.

به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، حسین پرتوی پیش از ظهر شنبه در نخستین جشنواره تجلیل از دانش‌آموزان و دانشجویان برتر موسسه نابینایان و کم بینایان استان قزوین که در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، اظهار داشت:  حرکت ارزشمند یک موسسه غیررسمی در بخش دانش آموزان استثنایی می‌تواند نقطه آغازی برای دانش‌آموزان و دانشجویانی باشد که به تحصیل خود تکیه کرده و مدارج عالی را طی کنند.

وی گفت: جا دارد که مسئولان سایر دستگاه‌ ها دست به دست هم دهند وبا تقدیر از دانش‌آموزان و دانشجویان حائز رتبه‌های برتر به چنین موسسه ‌ای که بانی این حرکت خیر و خداپسندانه شده است، کمک کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش استثنایی استان قزوین اضافه کرد: در شهرستان قزوین قبل از انقلاب کمتر از 30 دانش‌آموز استثنایی شناسایی شده بود و در یک مدرسه مختلط همه این دانش‌آموزان جمع بودند اما در شرایط کنونی در سایه توجهات مسئولان، آموزش و پرورش استثنایی  گسترش قابل توجهی یافته است.

وی اضافه کرد: هم‌اکنون حدود دو هزار دانش‌آموز زیرپوشش آموزش و پرورش استثنایی استان قزوین است که 30 مدرسه مستقل برای دانش‌آموزان استثنایی فراهم شده و آخرین و بهترین امکانات را برای افراد تامین کرده ایم.

پرتوی خاطرنشان کرد: در کنار کارهای خوب انجام شده هنوز کارهای زیادی باید انجام شود زیرا هنوز نیمی از دانش‌آموزان را در استان جذب نکرده‌ایم و بسیاری از مسائل آموزشی در استان دارای مشکل است که باید حل شود. 

وی اعلام کرد: سازمان آموزش و پرورش استثنایی در کشور طرح خوبی را  که در هفت استان نیز اجرا می‌شود پیگیری می کند که  تحقق شعار دانش‌آموزان استثنایی ما حق دارند از امکانات مساوی برخوردار باشند و مانند دانش‌آموزان عادی تحصیل کنند را دنبال می کند.

مدیرکل آموزش و پرورش استثنایی استان قزوین با اشاره به لزوم مناسب سازی شهرها برای حضور معلولان در جامعه تصریح کرد: مبلمان شهری ما باید مناسب‌ سازی شود تا یک دانش‌آموز نابینا بتواند راحت تردد کرده و کارهای خود را انجام دهد.

وی یادآور شد: اکنون در بسیاری از کشورها تکنولوژی به خدمت این افراد آمده و افراد نابینا از عصاهای الکترونیکی استفاده می کنند که در این زمینه هنوز ما جایگاه مطلوبی نداریم.

پرتوی تأکید کرد: در استان مدرسه ویژه‌ای راه اندازی شده و حرکت خوب شورای آموزش و پرورش استثنایی استان مبنی بر اینکه دانش‌آموزان نابینا و کم بینا بعد از کلاس پنجم به مدرسه عادی بروند کار ارزشمندی بود که در استان روی داده است.

وی با اشاره به بالا بودن سطح وضعیت تحصیلی در مدارس استثنایی نسبت به مدارس عادی اظهار داشت:‌با وجود همه مشکلات و کمبودها، وضعیت تحصیلی در مدارس استثنایی قابل تقدیر است و با قابلیت‌های موجود باید بیشتر تلاش شود تا کمبودها از راه های مختلف رفع شود.