صادق نجفی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جایگاه تاریخی بازار تبریز تصریح کرد: بازار تبریز در گذشته به عنوان نبض اقتصادی بازارهای کشورهای همسایه و منطقه عمل میکرده است و اسناد تاریخی ارزشمندی در این رابطه موجود است. به گونه ای که اگر مالالتجارههای بازار تبریز از راه نمی رسیده امکان قیمت گذاری در بازارهای دیگر وجود نداشته است.
وی با بیان اینکه پس از انتقال پایتخت به تهران نیز بازار همچنان تبریز نقش ویژه ای داشته است، افزود: این نقش به گونهای بوده که بسیاری از کشورها در تبریز کنسولگری داشتند و برخی از تجار مهم نیز یک دفتر در استانبول و یک دفتر در تبریز داشته اند.
رئیس سازمان بازرگانی آذربایجان شرقی با اشاره به نقشهای تعیین شده برای شهر تبریز و استان آذربایجان شرقی درسند چشم انداز 20 ساله و برنامه های توسعه ابراز امیدواری کرد که ثبت بازار تبریز باعث ایفای بهتر این نقش شود.
نجفی با اشاره به اثرات اقتصادی ثبت جهانی بازار تبریز تصریح کرد: با تلاشهای صورت گرفته توسط استانداری آذربایجان شرقی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و سایر مسئولین حاضر در کارگروه ثبت جهانی بازار تبریز، به ثبت جهانی بازار امیدواریم و اطمینان داریم ثبت جهانی بازارتبریز علاوه بر اثرات اقتصادی باعث نگهداری بهتر و افزایش حفاظت از این اثر تاریخی و فرهنگی و تجاری خواهد شد.
پرونده بازار تاریخی تبریز به عنوان بزرگترین سازه به هم پیوسته جهان برای ثبت در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو به این سازمان ارسال شده و این هفته پرونده مجموعه بازار تبریز و شیخ صفی اردبیلی برای تایید صلاحیت به ثبت رسیدن بررسی می گردد.