خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: طرح مسئله روبنده و ممنوعیت آن از سوی کشورهای اروپایی و به دنبال آن مخالفت پارلمان اسپانیا با ممنوعیت روبنده، منع روبنده در دانشگاههای سوریه و تکذیب این ممنوعیت در بریتانیا بسیاری از مسلمانان جهان را تحت تأثیر خود قرار داده است.

وزیر مهاجرت بریتانیا ممنوعیت روبنده در این کشور را تکذیب کرد

وزیر مهاجرت در بریتانیا اظهار داشت که این کشور در تصویب قانون منع روبنده از فرانسه پیروی نخواهد کرد، چرا که این اقدام با اصول جامعه متساهل که احترام متقابل در آن ضروری است منافات دارد.

دمین گرین وزیر مهاجرت بریتانیا اظهار داشت که رأی دادن پارلمان به ممنوعیت برقع نامطلوب است و پیش‌بینی نمی‌شود که دولت ائتلافی بریتانیا این پیشنهاد را مطرح کند.

اظهارات این وزیر بریتانیایی تعداد درحال افزایش طرفداران ممنوعیت روبنده را وحشت‌زده کرده است. تحقیقات " یوگاو" در هفته گذشته نشان می‌دهد که 67 درصد از رأی‌دهندگان خواستار قانونی شدن منع روبنده هستند.

وی همچنین در رابطه با مسئله مهاجرت در بریتانیا اعلام کرد که این مسائل در تابستان به‌شدت مورد بررسی قرار می‌گیرد و مواردی چون مهاجرتهای غیرقانونی، ازدواجهای صوری، کارگران غیر قانونی و قاچاق انسان را مورد رسیدگی قرار می‌دهد و پاییز امسال دولت قوانین ورود به بریتانیا از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا را سخت‌تر می‌کند.

پیش از این فیلیپ هالوبون از نمایندگان پارلمانی طرح ممنوعیت روبنده را به طور شخصی در پارلمان ارائه کرده بود و تصمیم قاطع وزیر مهاجرت می‌تواند افرادی چون هالوبون را در پیگیری اقدامات خود ناکام بگذارد.

گرین همچنین تصریح کرد که تصویب قانون منع روبنده در فرانسه تأثیری در مسئله مهاجرت در بریتانیا نخواهد داشت. رأی دادن به اینکه مردم در بریتانیا چه بپوشند و چه نبوشند برای پارلمان این کشور نامطلوب است، تعداد معدودی زنان در فرانسه از این نوع پوشش استفاده می‌کنند و پارلمان فرانسه در حقیقت به منظور تأثیرات نمایشی این تصمیم را اتخاد کرده است.

وی افزود: فرهنگ سیاسی فرانسه با بریتانیا متفاوت است، آنها به‌شدت سکولاریسم را دنبال می‌کنند و می‌توانند برقع، صلیب و مواردی نظیر آن را ممنوع کنند. در بریتانیا مدارسی وجود دارند که کاملاً توسط گروههای دینی اداره می‌شود و به‌وضوح سیاستهای مهاجرت بریتانیا با فرانسه تفاوت دارند.

روبنده در دانشگاه‌های سوریه ممنوع شد

پوشش کامل صورت برای دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های دولتی و خصوصی سوریه با ادعای اینکه برخی این پوشش را سیاسی می‌دانند ممنوع شد.

این ممنوعیت به دنبال ممنوعیت پوشش کامل صورت در چندین کشور اروپایی صورت گرفته است.

یک مقام رسمی دولتی در دمشق طی گفتگویی با آسوشیتدپرس اظهار داشت: ما دستورالعملها را به تمام دانشگاهها ارسال کرده‌ایم تا آنها از ثبت‌نام زنانی که صورت خود را می‌پوشانند امتناع کنند.

براساس اظهارات این مقام دولتی که خواست نامش فاش نشود، این حکم بر دانشگاههای دولتی و خصوصی سوریه تأثیر گذار است و با هدف حفظ هویت سکولار این کشور صورت گرفته است. صدها آموزگار در مقطع ابتدایی که از روبنده در مدارس دولتی استفاده می‌کردند ماه گذشته به شغلهای اجرایی منتقل شدند.

این ممنوعیت روز یکشنبه  27 تیر ماه از سوی وزارت آموزش صورت صادر شد و دربرگیرنده حجاب یا روسری نیست.

درحال حاضر این موضوع در سراسر اروپا درحال بحث است و کشورهای فرانسه، اسپانیا، بلژیک و هلند درحال اعمال ممنوعیت روبنده و برقع در اماکن عمومی هستند. این درحالی است که این کشورها برقع را سیاسی ندانسته و از ادعای دیگری برای ممنوعیت آن استفاده کرده‌اند.

مخالفان می‌گویند که این ممنوعیتها آزادی دینی و انتخاب شخصی را نقض کرده و موجب ترویج تعصب علیه مسلمانان می‌شوند.

در کشورهای اروپایی به‌ویژه در فرانسه این بحث حول پرسش چگونگی ادغام مسلمانان در جامعه و تعادل حقوق اقلیتها با افکار سکولار می‌چرخد، اما کارشناسان اظهار می‌دارند در کشورهایی چون سوریه و مصر علت مسئله ممنوعیت روبنده شکاف میان نخبکان سکولار سیاسی و مردم دیندار است. روبنده در سوریه چندان متداول نیست، اگرچه در سالهای اخیر این نوع پوشش شایع تر از گذشته شده است.

پارلمان اسپانیا با طرح ممنوعیت روبنده مخالفت کرد
پارلمان اسپانیا در جلسه‌ روز سه شنبه 29 تیر ماه برگزار شد با پیشنهاد منع روبنده و برقع در اماکن عمومی مخالفت کرد.

183 قانونگذار با ممنوعیت روبنده مخالفت کردند و 162 قانونگذار دیگر از آن حمایت کردند در این میان دو نفر غیبت داشتند.

این طرح از سوی حزب اصلی مخالف دولت در اسپانیا مطرح و ادعا شده بود که تصویب این طرح ابزاری برای حمایت از حق زنان مسلمان خواهد بود. حزب سوسیالیست که حزب حاکم محسوب می شود با این ممنوعیت مخالفت کرد.

سایر کشورهای اروپایی نیز بحث ممنوعیت روبنده و برقع را در مجامع قانونی خود مطرح کرده و در برخی کشورها چون فرانسه و بلژیک این ممنوعیت تصویب شده و در انتظار تصویب مجامع قانونگذار بالاتراست.

در اسپانیا دولت بارسلونا و سایر شوراهای شهری همسایه بارسلونا پوشیدن روبنده را در ساختمانهای عمومی چون ساختمانهای شهرداری و بیمارستانها ممنوع کرده اند. مخالفان با این ممنوعیت در اروپا اظهار می دارند که تصویب این قانون به  دموکراسی صدمه زده و حقوق دینی افراد را نقض می کند. این درحالی است که طرفداران این موضوع به امنیت ملی و انطباق با رسوم محلی مرتبط است.

مسلمانان کالیفرنیا مسجد و مرکز اسلامی بنا می‌کنند

مسلمانان شهر تمکیولا در ایالت کالیفرنیای امریکا درنظر دارند به جای ساختمان صنعتی که درحال حاضر برای اقامه نماز جماعت استفاده می‌کنند، مسجدی بنا کنند تا فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی آن پاسخگوی نیازهای جامعه اسلامی درحال رشد این منطقه باشد.

درحالی که ساخت مرکز اسلامی و مسجد شهر تمکیولا روند خود را طی می‌کند عده‌ای از شهروندان ناآگاه از تعالیم اسلام که تحت تأثیر تبلیغات رسانه‌ای قرار گرفته اند با روند مخالفت با ساخت این مسجد را آغاز کرده‌اند.

مخالفان ساخت این مسجد مدعی شده‌اند که با ساخت مسجد رفت و آمد و سرو صدا در این منطقه افزایش یافته و جدا از این موارد فضای روستایی این شهر تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

رهبران مرکز اسلامی که از سطح این انتقادها به‌ویژه کشیش کلیسای باپتیست این شهر متعجب شده اظهار داشتند که مسجد موقتی آنها بیش از یک دهه است که در این شهر فعال بوده و اعضای آن هیچگاه با فضای ناخوشایندی رو به رو نشده‌اند.

محمود هارموش امام این مرکز اسلامی و آموزگار دپارتمان ادبیات و زبان جهان در دانشگاه کالیفرنیا اظهار داشت: فرزندان ما به همان مدرسه‌هایی می‌روند که فرزندان آنها می‌روند. ما در همان فروشگاههایی خرید می‌کنیم که آنها خرید می‌کنند. اما ناگهان درحالی که تصمیم به ساخت مسجد گرفتیم تمام همسایه‌ها علیه ما موضع گیری کرده‌اند.

کشیش جو زارو یکی از روسای شورای بین ادیان تمکیولا و موریتا اظهار داشت: انتقاد از ساخت این مسجد از سوی یک جامعه کوچک مطرح شده است. شورای بین ادیان این شهر که از رهبران ادیان مختلف این شهر تشکیل شده به اتفاق آرا از طرح ساخت این مسجد حمایت کرده است.

این مسجد که دارای مساحت 2300 متر مربعی است از طراحی مدیترانه‌ای برخوردار است که در بسیاری از ساختمانهای این شهر مشاهده می‌شود اما ساختمان اصلی دربرگیرنده یک گنبد سنتی خواهد بود. این مسجد در دو طبقه ساخته می‌شود و دربرگیرنده 150 خانواده مسلمانی که در این شهر و جوامع اطراف زندگی می‌کنند خواهد بود.

مرکز اسلامی این شهر از سال 2000 این زمین را در اختیار داشت اما برای هزینه‌های آن به زمان نیاز بود تا مسجد و مرکز اسلامی به طور کامل در آن بنا شوند.

هشدار عربستان نسبت به گرمای 49 درجه‌ای در ماه رمضان

رئیس سازمان هواشناسی و محیط زیست عربستان سعودی اعلام کرد: با توجه به اینکه ماه رمضان امسال با اوج فصل تابستان همراه است در طول این ماه شاهد افزایش شدید دما تا 49 درجه خواهیم بود.

حسین القحطانی سخنگوی سازمان هواشناسی و محیط زیست عربستان اعلام کرد انتظار می رود 10 روز پایانی ماه مبارک رمضان دمای هوا در طول شب به تدریج کاهش یابد.

قحطانی گفت: گزارش سالانه سازمان هواشناسی و محیط زیست عربستان حاکی است ماه رمضان که از 11 آگوست (20 مرداد) در عربستان آغاز و تا 9 سپتامبر (18 شهریور) ادامه دارد دمای هوا به 4/49 درجه سانتی گراد در مکه و 4/48 درجه سانتیگراد در مدینه خواهد رسید.

موتور جستجوی اسلامی " تقوا" آغاز به کار می‌کند

موتور جستجوی اینترنتی با عنوان " تقوا" راه‌اندازی شده و انتظار می‌رود به طوری رسمی در این ماه آغاز به کار کند.

این موتور جستجو از ماه می امسال به طور آزمایشی کار خود را آغاز کرد تا به نخستین واکنشهای کاربران اولیه پی ببرد.

موتور جستجوی تقوا قصد دارد در کمتر از یک سال خدمات خود را به 5 میلیون کاربر ارائه دهد.

کریم نومان مدیر اجرایی تقوا گفت: هم زمان با رشد این موتور جستجو می‌توانیم از جوامع اسلامی سراسر دنیا حمایت کنیم و درآمد خود را صرف ساخت مدارس، تسهیلات پزشکی و ساخت مساجد خواهیم کرد.

به رغم اینکه این سایت چندان شناخته شده نیست اما در طول روز 50 هزار نفر از روسیه، مالزی، پاکستان، استرالیا، بریتانیا و سایر کشورها از این موتور جستجو استفاده می‌کنند و زمانی که رسماً راه‌اندازی شد انتظار می‌رود این تعداد افزایش یابد.

این موتور جستجوی اسلامی جدیدترین موتور جستجو از نوع اسلامی است که به دنبال موتور جستجوی "من حلال هستم" که سال گذشته راه‌اندازی شد، آغاز به کار می‌کند.

نومان گفت: "تقوا" از بحث، گفتگو و آزادی بیان  حمایت می‌کند و کارکرد آن با موتو جستجوی " من حلال هستم" متفاوت است؛ اما از نظر علمی و دینی " تقوا" می تواند در هر زمینه ای برای کاربر نقش آموزشی داشته باشد.

محصولات آرایشی حلال در بریتانیا عرضه می‌شوند

درحالی که عرضه گوشت و مواد غذایی گوشتی حلال به بخشی از زندگی بریتانیا تبدیل شده است، یک شرکت تولید کننده لوازم آرایشی اقدام به عرضه لوازم آرایشی حلال کرده که بدون استفاده از الکل و محصولات حیوانی ساخته می‌شوند.

سامینا اختر خط تولید آرایشی سامینا را از بریمنیگهام آغاز کرد چرا که پرسشهایی در ذهن خود نسبت به محتویات محصولات آرایشی داشت.

وی در این رابطه گفت: پس از اینکه متوجه شدم برخی لوازم آرایشی دربرگیرنده الکل و حتی جفت خوک است بسیار شگفت زده شدم، بسیاری از مسلمان نیز خواستار رعایت آموزه های دینی خود هستند و در عین حال از لوازم آرایشی نیز استفاده می کنند.

درحالی که نامگذاری حلال برای بسیاری از محصولات در کشورهای غربی مورد انتظار رهبران مسلمان محلی قرار گرفته و آن را راهی برای کسب درآمد بیشتر می دانند بسیاری از مصرف کنندگان نیز اعلام کرده اند عده ای از واژه حلال سوء استفاده می کنند و در برخی موارد این سوء استفاد جالب توجه است، چرا که در روی برخی بسته بندی های ماهی واژه " حلال" نوشته می شود.

شیخ حاتم الحداد از ائمه جماعات در بریتانیا اظهار داشت: اگر محصولی دربرگیرنده جسم مرده یا گوشت هر حیوان حرام گوشتی باشد یا در تولید آن از الکل استفاده شده باشد استفاده از این محصول مجاز نیست. اما در برخی رویکردهای فقهی میزان و خواص نهایی این مواد درنظر گرفته می شود.

شیخ الحداد عضو شورای شریعت اسلامی بریتانیا اظهار داشت: مسلمانان باید درباره لوازمی که استفاده می کنند تحقیق کرده و در استفاده از آن دقت کنند، اما به هر صورت هر شرکتی نمی تواند از واژه حلال برای به فروش رساندن محصولات خود استفاده کند.

اندونزی دو نوع واکسن مننژیت برای زائران حج را حلال اعلام کرد

به دنبال اعلام وزارت حج عربستان مبنی بر ضرورت تزریق واکسن مننژیت توسط زائران پیش از انجام سفر حج و عمره، شورای علمای اندونزی دو نوع واکسن مننژیت را حلال اعلام کرد تا زائران اندونزی پیش از سفر به عربستان از آن استفاده کنند.

مسلمانان پیشتر از واکسنی استفاده می کردند که توسط شرکت گلسو اسمیت کلان تولید می شد استفاده می کردند که براساس اعلام شورای علمای اندونزی در تولید این واکسن از محصولاتی استفاده می‌شود که از خوک به دست آمده است و در نتیجه حلیت خود را از دست می‌دهد.

امیدان شابرا رئیس شورای علمای اندونزی اظهار داشت که واکسن مننژیتی که از سوی کمپانی سوئیسی نواتریس و کمپانی چینی تیان یوانا تولید می شود حلال است.

وی اظهار داشت که این شورا از کارخانه تولید این واکسنها دیدن کرده و متوجه شده است که در ساخت محصولات از هیچ محصولی که مربوط به خوک باشد استفاده نمی‌شود.

براساس اظهارات وی دولت از شورای علمای اندونزی خواسته تا تحقیقاتی در این زمینه انجام دهد و حلالیت این واکسن را مورد بررسی قرار دهد چرا که زائرانی که به سفر حج می‌روند باید پیش از سفر خود این واکسن را تزریق کرده باشند.

دولت عربستان سعودی از تمام زائران حج و هرکس که در طول دوره حج به این کشور سفر می‌کند خواسته گواهی داشته باشند که نشان دهند آنها علیه این بیماری واکسینه شده‌ اند.

بیماری مننژیت یک بیماری باکتریایی و ویروسی است که براساس آمار سازمان بهداشت جهانی در سال 2009 ، در 14 کشور افریقایی بیش از 4 هزار مرگ براساس مننژیت گزارش شده و 78416 نفر دیگر مشکوک به مننژیت هستند.

ستاد بین‌المللی حفاظت از مسجد الاقصی در سوریه راه‌اندازی شد

ستاد بین‌المللی حمایت از مسجد الاقصی با عنوان " ابتکار عملی در پیش بگیرید... الاقصی در خطر است" این هفته در کتابخانه ملی دمشق همزمان با چهل و یکمین سالگرد آتش‌سوزی در مسجد الاقصی تشکیل شد.

این ستاد با هدف بسیج کردن مسلمانان و کشورهای اسلامی برای ممانعت از اقدامات رژیم صهیونیستی به منظور تحقق بخشیدن طرحهای خصومت آمیز خود علیه این مسجد تشکیل شده است.

محمد حباش از اعضای ستاد مدنی تجلیل از شهر قدس به عنوان پایتخت دائمی فرهنگ عرب در سوریه گفت: ما می‌خواهیم پیام آزادی ، احترام و صلح را به تمام دنیا منتقل کنیم و از حقوق فلسطینی ها علیه طرحهای صهیونیستها که این سرزمین و انسانیت را هدف قرار داده حمایت کنیم.

وی نسبت به سیاستهای خطرناک رژیم صهیونیستی چون یهودی‌سازی شهر قدس، پیوست کردن اماکن مقدس به میراث خود، تغییر ویژگی‌های تاریخی شهر مقدس قدس هشدار داد.

براساس اعضای این ستاد، شهر قدس اماکن مقدس اسلامی و مسیحی را در کنار خود دارد اما صهیونیستها تلاش می‌کنند تمدن اسلامی و مسیحی را از این شهر حذف کرنند چرا که آنها به اهانت نسبت به ادیان و بشریت عادت کرده‌اند.

محمد حباش از مردم سراسر جهان خواست از ثبات و استواری شهر پیامبر صلح و عشق حمایت کرده و در کنار مردم این شهر برای مقابله با تلاشهای اسرائیل در راستای یهودی سازی شهر قدس و جا به جا کردن ساکنان آن ایستادگی کنند.

این ستاد قصدارد مسلمانان و کشورهای اسلامی را ترغیب کنند که برای حمایت از مردم فلسطین اقداماتی انجام داده و کمکهای مادلی انجام دهند تا ثبات این شهر حفظ شود.

این ستاد دو ماه از سوی سازمانهای غیر دولتی سوریه چون موسسه بین اللمللی القدس، ائتلاف فلسطین، کمیته خیریه فلسطین در کویت و سازمان بین المللی خیریه اسلامی تشکیل شده است.

بنیادالاقصی نسبت به یهودی‌سازی باب‌الخلیل شهر قدس هشدار داد

بنیادالاقصی برای اوقاف و میراث نسبت به یهودی‌سازی تدریجی منطقه باب‌الخلیل از بخش قدیمی شهر قدس هشدار داد.

بنیاد الاقصی روز یکشنبه 27 تیرماه طی یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: نیروهای صهیونیستی طی چند هفته حفاریهای ممتد نمادهای اسلامی باب الخلیل و مناطق اطراف را از بین برده و این منطقه را با یکی از محله های تجاری اطراف که شرق و غرب شهر قدس متصل کردند که شرق و غرب شهر قدس را به یکدیگر مرتبط می‌کند.

این بیانیه افزوده است: این اقدامات مرتبط کردن صحن البراق و منطقه شرف صورت گرفته که این دو منطقه بیش از بخش اشغالی و قدیمی شهر قدس در معرض طرح یهودی‌سازی قرار دارد.

بنیاد الاقصی اظهار داشت که این  حملات موجب از بین رفتن ویژگی های اسلامی به ویژه در منطقه مسجد القلعه می شود که رژیم صهیونیستی تلاش می کند آن را یهودی کرده و به یک منطقه جذاب توریستی تبدیل کنند.

این بیانیه تأکید کرده است که جدیترین طرح یهودی‌سازی رژیم صهیونیستی تلاش برای تحول منطقه باب الخیل به دروازه ورود شهر قدیمی قدس به جای دروازه باب العامود است. عملیات تغییر با هدف تحت فشار گذاشتن و محدود کردن شهرشهر قدیمی قدس، مسجد الاقصی و ساکنان فلسطینی شهر قدس است.

آنها همچنین قصد دارند حضور صهیونیستها را در شهر به‌ویژه در منطقه نزدیک مسجد الاقصی منطقه شرف و صحن براق افزایش دهند.