به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه گاردین در این گزارش به نقل از وب سایت "ویکی لیکز" که در امر انتشار یادداشت های روزانه فعالیت می کند، آورده است: از رایانه های ارتش آمریکا تا کافه نتی در بروکسل اسناد و اطلاعات طبقه بندی شده فاش شده نشانگر این مطلب هستند که مطالب سری چگونه در دسترس کاربران اینترنتی قرار می گیرند.
در ادامه این گراش آمده است: مقامات آمریکایی به مدت چند هفته است که از این مطلب اطلاع دارند که ایالات متحده از نشت اطلاعات محرمانه به نحوی که حتی اسناد طبقه بندی شده پنتاگون هم به بیرون درز می کند رنج می برند.
به نوشته این روزنامه ، نشت اطلاعات از پنتاگون مربوط به سالهای اخیر نیست و این واقعه از دوران جنگ ویتنام وجود داشته است.
بر اساس یادداشت های روزانه جنگ افغانستان 92 هزار و 201 مورد گزارش داخلی در مورد عملیاتهای ارتش آمریکا در افغانستان از ژانویه 2004 تا دسامبر 2009، همچنین تهدیدهای گزارش شده از سوی منابع اطلاعاتی، برنامه های نیروهای ائتلاف، توضیحی از حملات دشمنان و بمب های جاده ای، گزارش های مربوط به دیدار با مقامات و سیاستمداران محلی که اغلب آنها محرمانه بوده اند وجود دارد.
گاردین در ادامه می نویسد: قرار گرفتن این اطلاعات بر روی اینترنت مقامات واشنگتن را نگران این مطلب کرده که مبادا اطلاعات محرمانه تری همچون آرشیو ده ها هزار پیامی که توسط سفارتخانه های آمریکا در کشورهای مختلف به نقاط گوناگون ارسال شده، گزارش های مربوط به مبادلات سلاح، گفتگوهای تجاری، دیدارهای محرمانه و گزارش های سانسور نشده درباه حکومت دیگر کشورها نیز که در رایانه های پنتاگون و دیگر نهادهای آمریکا وجود داشته نیز در اختیار کاربران اینترنتی قرار گرفته باشد.
این در حالی است که "جولیان آسانگ" بنیانگذار وب سایت ویکی لیکز اعلام کرده که در دوماه گذشته اطلاعاتی را در حجم بسیار زیاد دریافت کرده که این اطلاعات فوق محرمانه بوده و این اطلاعات را از منابع نظامی دریافت کرده است.
بنیانگذار این وب سایت از درخواست ماموران پنتاگون در بخش تحقیقات جنایی برای دیدار با وی و ارائه توضیحات درباره نحوه دریافت این اطلاعات نیز سخن گفته است. به نوشته گاردین، پنتاگون هنوز نتوانسته با این شخص دیدار کند.
گاردین در ادامه می نویسد : در پی فاش شدن این مطلب هم اکنون دو موضوع بسیار مهم شکل گرفته است؛ اول تلاش پنتاگون برای مقابله با این نشت اطلاعات و دوم همکاری ویژه میان روزنامه نیویورک تایمز آمریکا، گاردین انگلیس و مجله اشپیگل آلمان برای غربال کردن این گنجینه اطلاعات و انتشار جهانی این اسناد محرمانه که حکایت از اقدامات قدرت های بزرگ در جنگ دارد.
گاردین در ادامه می نویسد: اقدامات پنتاگون در این رابطه اندک است. شواهدی که وزارت دفاع آمریکا تا کنون بدست آورده این مورد بوده که در نوامبر سال گذشته فردی که در یک مرکز فوق امنیتی در پایگاه نظامیان آمریکایی در عراق مشغول خدمت بوده شروع به نسخه برداری (کپی کردن) از اسناد محرمانه کرده است. در تاریخ 18 فوریه وب سایت ویکی لیکز یک مطلب در این باره منتشر کرد که در مورد یک پیام محرمانه از سفارت آمریکا در "ریکجاویک" در ایسلند به واشنگتن بود.
این پیام حاوی شکایت های سیاستمداران ایسلندی در مورد اقدامات انگلیس و هلند در ورشکسته شدن یکی از بانک های ایسلند بود. در این پیام یکی از سیاستمداران ایسلندی رئیس جمهوری این کشور را غیر قابل پیش بینی توصیف کرده بود.
در همین رابطه برخی کاربران ویکی لیکز در ایسلند ادعا کرده اند که پس از افشای این اسناد، مورد تعقیب قرار گرفته اند. گاردین در این گزارش وعده انتشار اسناد محرمیانه دیگری که از ویکی لیکز بدست آورده را داده است.
البته این برای اولین بار نیست که خبری درباره نشت اطلاعات از دستگاه های امنیتی آمریکا فاش می شود، اما اینکه تمامی اطلاعات ضبط شده در طی چند سال به مرور روی یک شبکه اینترنتی قرار می گیرد خود جای تامل زیادی دارد.