به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، کورش پرویزیان عصر پنجشنبه در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان لرستان در محل استانداری در سخنانی با بیان اینکه امسال به لحاظ نگاه و جهت گیری خاص مسئولان در زمینه توسعه صادرات سال متفاوتی است، افزود: سالها بحث تولید، صادرات و تولید برای خودکفایی در کشورمان مطرح بوده است و در این راستا نیز چالشی که همواره در بین سیاستگذاران وجود داشت چگونگی رویکرد تولید بود.
وی با اشاره به رویکردی که رهبر معظم انقلاب در بازدید از نمایشگاه صنعت خودرو مطرح کردند، افزود: همچنین در این راستا مجلس نیز نسبت به اصلاح لایحه برنامه پنجم توسعه با همراهی دولت گام های خوبی را برداشت.
تلاش برای تحقق جهش دوم صادراتی در کشور
مدیر عامل بانک توسعه صادرات کشور با اشاره به نگاه رئیس جمهوری برای تحقق جهش دوم صادراتی در کشور، گفت: رئیس جمهوری تاکید داشتند که باید طوری عمل شود که صادرات کشور با واردات برابر شود.
پرویزیان با اشاره به شرایط کنونی در این زمینه عنوان کرد: در حال حاضر روند به گونه ای است که در مقابل 25 میلیون دلار صادرات غیرنفتی ما بالغ بر 56 میلیون دلار واردات صورت می گیرد که باید این روند اصلاح شود.
وی تصریح کرد: البته برابر شدن صادرات و واردات به این معنی نیست که ما واردات را در همین اندازه متوقف کنیم بلکه باید در جهتی حرکت کرد تا با رشد صادرات غیرنفتی خلا های موجود در این بخش جبران شود.
ظرفیت لرستان برای توسعه صادرات ظرفیت بی نظیری است
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیت های صادراتی استان لرستان، خاطر نشان کرد: ظرفیت استان در این بخش ظرفیت خوب و قابل توسعه ای است.
مدیر عامل بانک توسعه صادرات کشور با بیان اینکه پتانسیل های موجود در لرستان ظرفیت های منحصر به فردی است، یادآور شد: استعدادهای لرستان در زمینه آب، خاک، کشاورزی، معدن، دارو، سنگ و ...هر کدام برای توسعه صادرات ظرفیت های کم نظیری است.
پرویزیان بزرگترین ظرفیت استان برای توسعه صادرات را ظرفیت انسانی این استان ارزیابی کرد و گفت: این ظرفیت در کشور شناخته شده و بالا است.
وی تصریح کرد: باید برنامه ریزی کنیم از این ظرفیت ها برای توسعه استان و کشور استفاده کنیم.
بانک توسعه صادرات 10 برابر منابع، مصارف دارد
مدیر عامل بانک توسعه صادرات کشور در ادامه سخنان خود به وضعیت این بانک از نظر پرداخت تسهیلات اشاره کرد و گفت: در حال حاضر متاسفانه 10 برابر منابع بانکی ما مانده تسهیلات ریالی داریم و برای پر کردن این خلا از جاهای دیگر منابع را تامین کرده ایم.
پرویزیان با اشاره به اجرای سیاست های اصل 44 در کشور، بیان داشت: با اجرای این سیاست ها عمده بانک ها در حال خصوصی شدن هستند.
وی با تاکید بر اینکه برای پرداخت تسهیلات در لرستان باید بخشی از اعتبار مورد نیاز از منابع دولتی تامین شود، بیان داشت: هر چه قدر این سهم افزایش یابد ما نیز معادل آن به شعبه بانک توسعه صادرات در این استان کمک خواهیم کرد.
بانک توسعه صادرات، کمترین نرخ تسهیلات بانکی را دارد
مدیر عامل بانک توسعه صادرات کشور همچنین با اشاره به مزایای استفاده از تسهیلات این بانک، ادامه داد: در بین همه بانک های خصوصی و دولتی فعال در کشور کمترین نرخ تسهیلات پرداختی مربوط به بانک توسعه صادرات است.
پرویزیان تصریح کرد: ما مقید هستیم که باید کمترین نرخ سود تسهیلات بانکی را هم در بخش ریالی و هم در زمینه ارزی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در دو نوع عقود مبادله ای و مشارکتی در سیستم بانکی وجود دارد، افزود: نرخ تسهیلات در زمینه عقود مبادله ای بین 12 تا 14 درصد است که این نرخ نیز مطابق بسته بانک مرکزی اعمال می شود.
مدیر عامل بانک توسعه صادرات کشور با تاکید بر اینکه این بانک در زمینه هر دو عقود اسلامی نرخ پایین را اعمال می کند، یادآور شد: در زمینه تسهیلات ارزی حداکثر نرخ بانکی در این بانک هفت درصد است که این نرخ برای صادر کنندگان نمونه یک درصد کاهش داده می شود.
اجرای مکانیزم اعتبار خریدار در بانک توسعه صادرات
پرویزیان با اشاره به کمک های این بانک در راستای اعطا تسهیلات به صادر کنندگان، افزود: بانک توسعه صادرات این امکان را دارد که از مکانیزمی استفاده کند تا بدون اینکه صادر کننده نیازی به وثیقه داشته باشد از تسهیلات این بانک استفاده نماید.
وی ادامه داد: در این راستا صادر کنندگان می توانند از مکانیزم اعتبار خریدار استفاده کنند و طرف خارجی معامله به صورت مدت دار تعهدات را عمل کند و صادر کننده، پول را به صورت نقد دریافت کند.
ضرورت استفاده لرستان از ظرفیت صادرات خدمات فنی و مهندسی
مدیر عامل بانک توسعه صادرات کشور همچنین بر ضرورت برنامه ریزی استان لرستان برای ورود به عرصه صادرات خدمات فنی و مهندسی تاکید کرد و گفت: صادر کنندگان لرستانی می توانند با استفاده از مکانیزم اعتبار خریدار نسبت به صادرات خدمات فنی و مهندسی به ویژه به کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق اقدام کنند.
پرویزیان تصریح کرد: موقعیت جغرافیایی لرستان ظرفیت خوبی برای پیمانکاران لرستانی برای ورود به صادرات خدمات فنی و مهندسی است.
وی با تاکید بر اینکه بانک توسعه صادرات متعلق به صادر کنندگان است، بیان داشت: ولی از سوی دیگر این بانک موظف به انجام حرفه بانکداری است.
مدیر عامل بانک توسعه صادرات کشور با بیان اینکه در حال حاضر این بانک 10 برابر منابع خود مصارف دارد، افزود: در صورت استمرار این وضعیت این موضوع روی جایگاه بین المللی این بانک موثر خواهد بود.
پرویزیان تصریح کرد: ما تنها در حدود منابعی که در شعبه جمع می شود اختیار داریم که تسهیلات ارائه کنیم.
رشد 46 درصدی صادرات غیرنفتی در سالجاری
وی همچنین در مورد تاثیر تحریم های و بحران جهانی در روند صادرات کشور، گفت: خوشبختانه با وجود تحریم های موجود و مشکلاتی که برای صادر کنندگان به وجود آمده است ما در چهار ماه نخست سال جاری بر اساس اظهارنامه های گمرکی رشد 46 درصدی را هم به لحاظ وزنی و هم به لحاظ ریالی در زمینه صادرات غیرنفتی داشته ایم.
پاسخ مدیرعامل بانک صادرات به نگرانی صادرکنندگان در زمینه بلوکه شدن سرمایه
مدیر عامل بانک توسعه صادرات کشور با بیان اینکه برای مقابله با شرایط تحریم برنامه هایی در دست بررسی است، خاطر نشان کرد: در راستای نگرانی هایی که صادر کنندگان برای بلوکه شدن سرمایه خود در خارج از کشور دارند سیستم بیمه ای ما آمادگی قبول هر گونه مسئولیت در این زمینه را دارد.
پرویزیان خواستار حرکت صادر کنندگان به سمت بیمه پول هایشان شد و گفت: در جاهایی که ما دارای شعبه هستیم کاملا آمادگی داریم که پذیرش ریسک را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه ما در عراق، افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان، اروپا، مسکو، آفریقا و ... دارای بانک هستیم، عنوان کرد: از طرف دیگر بانک توسعه صادرات خود دارای سیستم صرافی نیز می باشد که صادرکنندگان می توانند از این ظرفیت نیز استفاده کنند.
انعقاد تفاهم نامه برای تجهیز شرکت های حمل و نقل بین المللی
مدیر عامل بانک توسعه صادرات کشور همچنین در ادامه سخنان خود در زمینه توسعه شرکت های حمل و نقل بین المللی نیز گفت: ما با سازمان توسعه تجارت توافق نامه ای داریم که شرکت های تخصصی برای حمل و نقل کالاهای صادراتی را تجهیز کنیم.
پرویزیان با اشاره به جزئیات این توافق نامه، گفت: مقرر شده است که بر اساس معرفی سازمان توسعه تجارت و پرداخت یارانه مورد نیاز از سوی این سازمان بانک توسعه صادرات اقدام به پرداخت تسهیلات به متقاضیان کند.
وی با بیان اینکه این توافق نامه به امضا دو طرف رسیده است، یادآور شد: ولی هنوز متاسفانه هیچ گونه یارانه ای در اختیار بانک توسعه صادرات برای تجهیز شرکت های حمل و نقل قرار نگرفته است.
مدیر عامل بانک توسعه صادرات کشور با اشاره به عدم وجود شرکت بین المللی حمل و نقل در لرستان، گفت: در صورتیکه پیگیری شود و سازمان توسعه تجارت یارانه صادراتی را در اختیار این بانک قرار دهد ما آمادگی داریم در راستای حل مشکل لرستان تسهیلات لازم را در اختیار قرار دهیم.