رئیس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور گفت: کاهش 20 درصدی خسارت آفات، بیماری ها و علف های هرز تنها در گندم در هر هکتار سالانه درآمدی بالغ بر 1.5 میلیون تومان برای کشاورزان را در بر دارد.

به گزارش خبرنگار مهر حسن عسکری امروز در نوزدهمین کنگره گیاه پزشکی ایران با اشاره به اثر گیاه پزشکی در اقتصاد کشاورزان گفت: کاهش 20 درصدی خسارت آفات، بیماری ها و علف های هرز تنها در گندم در هر هکتار سالانه درآمدی بالغ بر 1.5 میلیون تومان برای کشاورزان را در بر دارد.

رئیس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور افزود: کاهش خسارت 20 درصدی تنها بیماری جاروک جادوگر در یک هکتار باغ لیموترش در استان هرمزگان با شرایط سخت تولید در آن منطقه سالانه بالغ بر 6 میلیون تومان درآمد را ایجاد می کند.

وی با اشاره به جلوگیری از خسارت آفات در محصولات کشاورزی تاکید کرد: جلوگیری از خسارت 20 درصدی آفات در بیماری ها و علف های هرز گندم سالانه بالغ بر 3 میلیون تن و در برنج 400 هزار تن برنج سفید می شود که با تولید بذر سالم و اعمال روشهای ضد اصولی برای حفظ بذور و نهال های تولید شده می توان از این خسارات جلوگیری کرد.

رئیس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور افزود: این موسسه استاندارد حدود یکهزار و650 محصول سم را تعیین و توسط سازمان استاندارد ابلاغ می کند.

عسکری افزود: تاکنون در ایران حدود 660 تا 670 گونه عامل خسارت زا روی محصولات زراعی و باغی شناسایی شده است که نیمی از اینها شامل بندپایان و جانوران خسارت زا هستند.

وی خاطرنشان کرد: بخش عظیمی از تحقیقات انجام شده در موسسه تحقیقات گیاه پزشکی به صورت مشترک با موسسات پژوهشی به بکارگیری ژنوم های گیاه های مقاوم به آفات و بیماری های گیاهی اختصاص دارد.

رئیس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی با اشاره به عوامل کنترل کننده بیولوژیک تصریح کرد: یکی از منابع ژنتیکی عوامل کنترل کننده بیولوژیک هستند که برای کنترل آفات، بیماریها و علف های هرز به صورت شکارگرها، پارازیت ها و بیمارگرهای حشرات در تمام اقلیم های ایران وجود داشته و از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند که موسسه تحقیقات گیاه پزشکی اقداماتی را برای شناسایی این منابع انجام داده که منجر به شکل گیری بزرگترین کلکسیون حشرات، میکروارگانیسم ها و هرباریوم کشور و خاورمیانه شده است.

وی افزود: این مجموعه عظیم به عنوان موزه حیات و تاریخ طبیعی ایران به عنوان آثار ملی ثبت میراث فرهنگی شده است.

عسکری تصریح کرد: انجام تحقیقات در زمینه شناخت تنوع زیستی و منابع ژنتیکی کشور باید به عنوان سرمایه گذاری و نه هزینه تلقی شود، زیرا منافع حاصل از تجاری سازی یک عامل بیولوژیک دارای ارزش افزوده بسیار بالایی خواهد بود.