رئیس مرکز اخلاق دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند معتقد است که فلسفه به معنای عشق به خردورزی و دانایی است و از اینرو در برگیرنده دو بعد نظری و عملی است.

دکتر جان هالدن در مورد موضوع همایش امسال روز جهانی فلسفه "نظر و عمل" که در ایران برگزار می‌شود و اینکه این موضوع تا چه اندازه می‌تواند پیوند دهنده فلسفه شرق و غرب باشد به خبرنگار مهر گفت: فلسفه به معنای "عشق" به خرد و دانایی است. خرد و دانایی خود دو جنبه و بعد دارد. بعد اول درک و فهم ماهیت اشیاء است و بعد دوم نگرش و دیدگاه انسان به زندگی را در برمی‌گیرد.

مؤلف "در جستجوی معنا" یادآور شد: بر این اساس فلسفه دربردارنده "نظریه" و "عمل" است و از این دو مؤلفه تشکیل شده است. البته هر کدام از این موضوعات و مؤلفه‌ها می‌توانند در یک گستره و ژرفای وسیعتری کشف و مشاهده گردند.

هالدن تصریح کرد: این ابعاد ممکن است در علوم نیز مشاهده شوند و با پیشرفت علوم نیز می‌توان این ابعاد و سؤالات را مورد توجه داشت. برای نمونه به پیشرفت علومی چون فیزیک، ژنتیک و فیزیولوژی اعصاب و غیره می‌توان این ابعاد و پرسشهای فلسفی را مورد کاوش قرار داد.

"علوم" ذات جهان را مورد بررسی قرار می‌دهند

مؤلف "فلسفه کاربردی: اخلاق، جامعه و فرهنگ" افزود: در بعد عملی دغدغه و نگرانی، کشف و جستجوی این نیست که چه چیزی می‌توان انجام داد بلکه کشف و جستجوی این موضوع است که چه چیزی را باید انجام داد.

این فیلسوف معاصر افزود: به طور کلی علوم، موضوع و ذات جهان و هستی و وجود انسانی را مورد بررسی قرار می‌دهند و فلسفه مسیر معنای وجود انسانی و جهان و هستی را نشان می‌دهد.