به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، گل نساء آقا محمدی صبح یکشنبه افزود: گوش عضو اصلی شنوایی است، کاهش شنوایی فراوان ترین حسی در انسان است که شیوع کم شنوایی در هر هزار تولد ۲ تا ۴ مورد است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه ماههای اول زندگی برای رشد مهارتهای ارتباطی اهمیت بسیار دارد کم شنوایی می تواند رشد مهارتهای زبانی یا موفقیت تحصیلی را تحت الشعاع قرار دهد.
آقامحمدی بااشاره به انجام غربالگری شنوایی در استان زنجان افزود: کشف زودهنگام کم شنوایی و ارائه خدمات لازم به نوزاد و خانواده وی امری حیاتی محسوب می شود.
معاون امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی استان زنجان اظهار داشت: 9 هزار و ۳۵۳ نوزاد در سال ۱۳۸۸ تحت پوشش طرح غربالگری شنوایی نوزادان و شیرخواران قرار گرفته اند که از این تعداد ۲۱ نوزاد جهت اقدامات توانبخشی ارجاع داده شده و ۱۹ نفر نیز از خدمات لازم بهره گرفته اند.
آقامحمدی با اشاره به فعالیت دفتر پیشگیری از معلولیت در بهزیستی استان زنجان خاطرنشان کرد: مشاوره ژنتیک، آگاه سازی پیشگیری از معلولیتها در مناطق شهری و روستائی، غربالگری شنوایی و شیرخواران و اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم از اهم فعالیتهای پیشگیری از معلولیت هاست.
معاون امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی استان زنجان افزود: ۲ تا ۵ درصد از نوزادانی که زنده متولد می شوند دچار بیماری های ژنتیکی یا ناهنجاری های مادرزادی هستند.
آقامحمدی گفت: مراجعه به مراکز مشاوره ژنتیک جهت پیشگیری از بروز این ناهنجاریها حائز اهمیت است و متأسفانه استان زنجان بدلیل بالا بودن آماز ازدواج های فامیلی با نیاز بیشتری جهت مشاوره قبل از ازدواج، قبل از بارداری و حین بارداری روبرو است.
وی ابراز داشت: در سال گذشته دو هزار و ۵۱۴ مورد جهت مشاوره ژنتیک و برخورداری از خدمات مرکز با هدف کاهش بروز و شیوع معلولیت ها به مرکز مشاوره ژنتیک مراجعه کرده اند.
آقامحمدی با اشاره به طرح آگاهسازی پیشگیری از معلولیتها در مناطق شهری و روستائی اظهار داشت: در سال ۱۳۸۸ این طرح با همکاری سازمان نهضت سوادآموزی و کلیه آموزشیاران نهضت اجرا شد که بیش از هشت هزار نفر را تحت پوشش قرار داد.
وی همچنین اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم را در استان زنجان موفق عنوان کرد و افزود: بیش از ۳۱ هزار کودک تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.
معاون امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی استان زنجان هدف از این طرح را کاهش شیوع و بروز آمبلیوپی و سایر اختلالات بینایی کودکان برشمرد و افزود: شهرستان ابهر در اجرای این طرح پوشش صد درصدی داشته و یک پایگاه ثابت غربالگری بینایی نیز در این شهرستان مستقر است.
وی افزود: شهرستان ماهنشان در اجرای این طرح ۲۳ درصد رشد داشته، شهرستان طارم یک درصد رشد و شهرستان ایجرود ۱۴ درصد داشته است.