لئونارد لویزن، عضو بنیاد میراث ایران در بخش ادبیات کلاسیک فارسی و صوفیه در دپارتمان مطالعات اسلامی و عربی دانشگاه اکستر انگلستان در نشست "وحدت متعالی ادیان در ادبیات فارسی" سخن خواهد گفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در روز سه‏شنبه، 19 مردادماه 1389، ساعت 17 میزبان  دکتر لئونارد لویزن خواهد بود تا وی درباره "وحدت متعالی ادیان در ادبیات فارسی" سخن بگوید.

این نشست در محل مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران واقع در چهارراه ولی‏عصر، خیابان نوفل لوشاتو، خیابان آراکلیان، پلاک 4 برگزار می‏شود.

لئونارد لویزن (Leonard Lewisohn) عضو بنیاد میراث ایران در بخش ادبیات کلاسیک فارسی و صوفیه در دپارتمان مطالعات اسلامی و عربی دانشگاه اکستر (Exeter) انگلستان است. وی که متخصص ادبیات صوفیه و زبان فارسی است، در بیست‏سالگى در مقام مدرس زبان انگلیسى  به ایران سفر کرد و چون به ادب و فرهنگ ایرانى - اسلامى علاقه‏مند بود، در دانشگاه شیراز به تحصیل زبان و ادبیات فارسى، دین، تاریخ اسلام و جامعه‏شناسى پرداخت و موفق به دریافت مدرک کارشناسى در رشته روابط بین‏الملل شد.

علاقه به ایران‏شناسى او را رهسپار دانشگاه لندن کرد تا در "مدرسه مطالعات شرقى و آفریقایى" به تحصیل ادبیات فارسى یپردازد. لویزن در سال 1988 درجه دکترى خود را در رشته ادبیات فارسى و با تصحیح انتقادى دیوان شاعر و عارف سده هشتم، شمس‏الدین محمد تبریزى اخذ کرد. این اثر در سال 1993 به همت و همکارى دانشگاه تهران و مؤسسه مطالعات اسلامى دانشگاه مک گیل کانادا منتشر شد.

از دیگر آثار او می‏توان به کتاب سه جلدی The Heritage of Sufismاشاره کرد که با عنوان میراث تصوف در دو جلد به فارسی توسط دکتر مجدالدین کیوانى ترجمه و توسط انتشارات مرکز در سال 1379منتشر شده است.

ﻓﺮاﺳﻮی ﮐﻔﺮ و اﯾﻤﺎن ﺷﯿﺦ ﻣﺤﻤﻮد ﺷﺒﺴﺘﺮی دیگر اثر شاخص وی محسوب می‏شود که باز توسط دکتر ﻣﺠﺪ‏اﻟـﺪﯾﻦ ﮐﯿـﻮاﻧﯽ در سال 1379 از سوی اﻧﺘﺸﺎرات ﻣﺮﮐﺰ منتشر شده است.

لئونارد لویزن همچنین برنده پانزدهمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در بخش مطالعات ایرانی برای کتاب عطار و سنت (آداب) تصوف ایرانی شده است.