مدیرکل دفتر امور اقتصادی و سرمایه‌گذاری راه آهن با تشریح آخرین وضعیت واگذاری 14 شرکت زیرمجموعه راه آهن، از واگذاری سهام شرکتهای ریل ابریشم پارس و حمل و نقل ترکیبی کشتیرانی به روش مزایده و عرضه سهام شرکت بالاست در فرابورس خبر داد.

حسین عاشوری در گفتگو با مهر از واگذاری سهام راه آهن در شرکتهای ریل ابریشم پارس و  شرکت حمل و نقل ترکیبی کشتیرانی خبر داد و گفت: سهام راه‌آهن در هر کدام از این شرکتها به ترتیب 50 و 49 درصد است.

مدیرکل دفتر امور اقتصادی و سرمایه‌گذاری راه آهن افزود: ارزش سهام راه آهن در شرکت ریل ابریشم 6 میلیارد و 895 میلیون ریال است که به صورت نقدی و از طریق مزایده واگذار خواهد شد.

وی همچنین میزان ارزش ریالی 49 درصد سهام راه آهن در شرکت حمل و نقل ترکیبی کشتیرانی را بیش از 85 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: نحوه واگذاری این سهام که از طریق مزایده انجام می شود، به صورت 25 نقد و مابقی در اقساط 3 ساله خواهد بود.

عاشوری در ادامه اعلام کرد: در چند هفته آینده 10 درصد از سهام بلوکی شرکت بالاست برای کشف قیمت در فرا بورس عرضه شود.

وی با بیان اینکه مسئولان بورس کشور تفاوت چندانی بین بورس و فرا بورس قائل نیستند، در خصوص عدم پذیرش این شرکت در بازار بورس اظهار داشت: وجود ریسک سرمایه گذاری در شرکتهای پیمانکاری موجب شده است که این شرکت علی رغم سودده بودن در مرحله اول در بورس پذیرفته نشده و ابتدا از طریق فرابورس پذیرش و پس از نشان دادن عملکرد مطلوب در مرحله بعد وارد بورس شود.

مدیرکل دفتر امور اقتصادی و سرمایه‌گذاری راه آهن در ادامه در خصوص واگذاری شرکتهای تابعه راه آهن به بخش خصوصی با اشاره به تصویب واگذاری 12 شرکت راه آهن در سال گذشته از ابلاغ واگذاری سهام 2 شرکت دیگر در سالجاری خبر داد و گفت: تاکنون 7 شرکت توکا ریل، مترا، واگن پارس، فولاد ریل جنوب، حمل و نقل ریلی نیرو، رجا و تراورس به بخش خصوصی واگذار شده است.

عاشوری ادامه داد: پیش از این مزایده 2 شرکت سمند ریل و سایپا لجستیک علاوه بر 7 شرکت دیگر انجام شد که به دلیل عدم مراجعه جهت خرید، مقرر شد این شرکتها دوباره با شرایط جدید عرضه شوند.

وی در ادامه با اعلام اینکه شرکت قطارهای مسافری رجا نیز از بابت رد دیون به سازمان تامین اجتماعی واگذار شده است، گفت: این شرکت تا حدود 6 ماه آینده پس از انجام مراحل تفکیک مسئولیتهای تصدی گری و حاکمیتی به این سازمان تحویل داده خواهد شد.

به گزارش مهر، بر اساس اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، راه آهن جمهوری اسلامی ایران باید سهام شرکتهای زیر مجموعه خود را به بخش خصوص واگذار کند.

بر همین اساس از 14 شرکتی که در این راستا باید واگذار شوند، تاکنون 7 شرکت خدمات خط و ابنیه فنی (تراورس)، شرکت قطارهای مسافری رجا، مهندسین مشاور راه آهن ایران (مترا)، فولاد ریل جنوب، حمل و نقل ریلی نیرو، توکا ریل، واگن پارس واگذار شده است.

قرار است سهام راه آهن در شرکت مهندسی ساختمان و تاسیسات (بالاست) ، شرکت سمند ریل ، شرکت سایپا لجستیک، ریل ابریشم پارس ، شرکت حمل و نقل ترکیبی کشتیرانی ، موسسه تحقیقات و فناوری ریلی(متوفر) و شرکت حمل و نقل ریلی مپنا به صورت تدریجی در سالجاری واگذار شوند.

در حال حاضر 30 شرکت خصوصی در زمینه حمل و نقل کالا و 8 شرکت خصوصی در زمینه حمل و نقل مسافر در حال فعالیت هستند.