اهواز - خبرگزاری مهر: بعد از اجرای طرحهایی از سوی دولت برای انتقال آب رودخانه کارون به فلات مرکزی و سیراب کردن زمینهای کشاورزی استانهای کرمان و اصفهان، جدید ترین خبرها از اجرای طرح انتقال آب این رودخانه به استان سیستان و بلوچستان حکایت دارد.

به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، از ابتدای آغاز به کار دولت نهم طرحی در این دولت آغاز شد که در آن از سرچشمه های رودخانه کارون و حتی از خود این رودخانه به منظور مصارف کشاورزی به استانهای اصفهان و کرمان انتقال داده می شود تا به گفته وزارت نیرو، زمین های کشاورزی این استانها سیراب شود که البته این موضوع همواره با واکنش منفی مردم و نمایندگان استان خوزستان مواجه بوده و آنها اعتقاد دارند وقتی خود استان خوزستان به آب نیاز دارد و زمین های کشاورزی آن که مستعد هر گونه کشتی است در تشنگی به سر می برند دلیلی برای انتقال آب رودخانه با صرف میلیاردها ریال از بیت المال به صدها کیلومتر وجود ندارد.

حتی چندی پیش مجمع نمایندگان استان با وزیر نیرو در این خصوص نشستی برگزار کرد که به گفته عبدالله کعبی نماینده آبادان درمجلس شورای اسلامی دلایل وزیر برای منطقی جلوه دادن اجرای طرح های انتقال آب از رودخانه کارون نتوانست نمایندگان را قانع کند.

بر همین اساس نمایندگان استان چندین راهکار برای جلوگیری از انتقال آب کارون در پیش گرفتند که از جمله می توان به استیضاح وزیر نیرو، استعفای دسته جمعی مجمع نمایندگان استان و رایزنی با مقامات ارشد نظام اشاره کرد ولی آن چیزی که عیان است اینکه هیچکدام از این پیگیری ها تاکنون کارساز نبوده و طرح های انتقال آب با قدرت و تامین اعتبار بسیار بالا از سوی وزارت نیرو ادامه دارد در حالیکه طرح آبرسانی غدیر در خوزستان که قرار است اولین نیاز مردم 18 شهر جنوب استان یعنی آب سالم و بهداشتی را تامین کند به علت عدم تامین اعتبار با تاخیر فراوان مواجه شده است.
 
با این وجود در تازه ترین خبرهای منتشر شده در استان خوزستان شنیده می شود که دولت قصد دارد علاوه بر اجرایی کردن انتقال آب به استان های اصفهان و کرمان، پروژه دیگری را نیز دنبال کند و آن انتقال آب از سرچشمه های کارون به استان سیستان و بلوچستان است.

در این باره رضا فلاحی مقدم، عضو شورای شهراهواز گفت: یکی از مهمترین نگرانی هر شهروند و مسئول خوزستانی بحث انتقال آب از سرچشمه های کارون و دیگر رودخانه های استان به استان های دیگر است و گویا به هر میزان هم مسئولان استان فریاد بزنند، فریادشان به جایی نمی رسد و دولت تصمیم جدی برای انتقال آب به دیگر استانها دارد.

عضو شورای شهر اهواز گفت: حتی در مدت اخیر موضوعی را شنیده ام که دولت قصد دارد با تغییر اسم رودخانه کارون آب آن را به استان سیستان و بلوچستان منتقل کند و بعد اعلام کند که آب از سرچشمه های زاگرس برداشت شده است.

وی ادامه داد: وقتی بحث انتقال آب مطرح می شود دغدغه ها و نگرانی های فراوانی از جمله مسائل زیست محیطی، کشاورزی، اقتصادی و مهاجرت به وجود می آید، زیرا از روزگاران گذشته تاکنون رونق اقتصادی خوزستان و اهواز وابسته به رودخانه ها بوده است، اما امروز ما باید به فکر نجات رودخانه ها باشیم و کارون و دیگر رودخانه ها را که دچار وضعیتی اسفناک شده اند را از این وضعیت نجات دهیم.

در عین حال در حال حاضر رودخانه کارون به علت کمبود شدید آب در بسیاری از مقاطع با خشکی بسیار بالا مواجه است و به گفته سید شریف حسینی نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی، رودخانه کارون از شهر اهواز به بعد تنها به لطف سرازیر شدن فاضلاب به درون آن زنده مانده و مردم این مسیر رودخانه از آب غیر بهداشتی استفاده می کنند با این وجود اصرار دولت بر انتقال آب از رودخانه کارون به جای نجات آن از وضعیت نامطلوب فعلی برای همه ناظران جای سئوال دارد.