تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۳:۲۰

یک دانشمند آمریکایی پس از 30 سال تحقیقات موفق شد اولین واکسن ضد استرس را که می تواند افراد را آرام کند توسعه داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، یوگا و مصرف قرصهای آرامبخش در سالهای آینده به دست فراموشی سپرده می شوند به طوری که استرس مزمن می تواند به سادگی با ترزیق یک واکسن برطرف شود.

رابرت ساپوسکی استاد نوروساینس دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا پس از 30 سال تحقیقات نشان داد که می توان مواد شیمیایی مغز را با استفاده از یک واکسن برای ایجاد یک حالت "راحتی متمرکز" تغییر داد.

وی با استفاده از تکنیکهای مهندسی ژنتیک، یک روش درمانی جدید که می تواند درمانهای آرامشبخش دارویی را حذف کند نشان داد.

این دانشمند در مرحله اول بررسیهای خود، آسیبهای ناشی از استرس را بر روی حیوانات ساکن کنیا رصد کرد و هورمونهایی به نام "گلوکورتیکوئید" که بر روی بخشی از سیستم ایمنی بدن عمل کرده و به مبارزه با سرطان و التهابات کمک می کنند مورد مطالعه قرار داد.

نتایج این بررسیها حاکی از آن بودند که تمام پستانداران این هورمونها را تولید می کنند در کنار آن کلید خاموش کننده آن را هم دارند. به طوری که پس از رفع تهدید استرس زا ترشح این هورمون در بدن آنه متوقف می شود. این درحالی است که انسان مدرن تنها پستانداری است به مقدار زیادی "گلکوکورتیکوئید" را در پاسخ به نگرانیهای روزانه تولید می کند اما کلید بعد از تهدید استرس زا را ندارد و بنابراین نمی تواند ترشح این هورمون را متوقف کند. این هورمون از نظر بیولوژیکی سلولهای مغزی را نابود کرده و سیستم ایمنی را ضعیف می کند.

براساس گزارش وایرد، اکنون این دانشمند آمریکایی از طریق تکنیکهای مهندسی ژنتیکی، ویروس تبخال را به عنوان یک "محافظت کننده نورونی" و با هدف خنثی کردن فعالیت بیش از حد هورمونهای استرس قبل از اینکه بتوانند به بدن آسیب برسانند دستکاری کرد.

این ویروس دستکاری شده که به عنوان یک واکسن به موشهای یکه کلید خاموش کننده این هورمون در آنها از کار افتاده بود تزریق شد توانست به خوبی عمل کرده و تولید این هورمون را پس از رفع تهدید استرس زا متوقف کند.

این دانشمند در این خصوص توضیح داد: "صادقانه بگویم من هنوز از عملکردهای این واکسن متحیرم. بهرحال ما پس از انجام آزمایشات متعدد نشان دادیم که می توانیم آسیبهای نورونی ناشی از استرس را با کمک این واکسن کاهش دهیم."