دكتر اميرحسين شريفي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر گفت : تا به حال تحقيقات جامعي به منظور بررسي وضعيت اعتياد در بين جوانان صورت نگرفته است، ولي بر اساس آمار اعلام شده سن اعتياد در كشور حدود 17 سال است و با بررسي هايي كه در مركز تخصصي ترك اعتياد تهران انجام گرفته ميانگين سني 22 سال را در بين معتادان مراجعه كننده نشان مي دهدو بر اساس آماراستفاده از قرص هاي محرك، حشيش و داروهاي روانگردان در بين جوانان بسيار شايع شده است.
وي درباره شناسايي عوامل موثر در روي آوردن فرد به اعتياد افزود: براي حل اين مشكل نمي توان يك نسخه پيچيد ، مثلا در بررسي هايي كه انجام شده تنها 7 درصد از افراد معتاد كه به اين مركز مراجعه كرده اند بيكار بوده اند. پس ربط دادن اعتياد به بيكاري به تنهايي درست نيست ودر اين زمينه بايد تمام عوامل را در نظر بگيريم.
معاون درمان مركز تخصصي ترك اعتياد تهران گفت: اولين اقدام خانواده ها در مورد فرد معتاد اقدام به ترك است كه اين كار زماني نتيجه مي دهد كه تمام افراد خانواده براي ترك فرد معتاد تلاش كنند.
وي افزود: متاسفانه برخي خانواده ها آزاد گذاشتن فرزندان را نشانه دوستي و فرهنگ بالا مي دانند در حالي كه اين خود مي تواند عامل خطرناكي براي فرزندان باشد.
دكتر امير حسين شريفي در مورد علايمي كه خانواده مي تواند با مشاهده آن ها پي به اعتياد فرزند خود ببرد گفت : خانواده ها مي توانند با كمي دقت در رفتار فرزندانشان و از روي تغيير عادات روزانه آن ها، گوشه گيري ، تغيير رنگ دندان و پوست و يا استفاده بيش از حد از عطر و ادكلن ، استفاده از داروهاي خواب آور و ... پي به اعتياد فرزندانشان ببرند.