همدان - خبرگزاری مهر: معاون سازمان توسعه و تجارت گفت: در راستای ممانعت از واردات بی‌رویه و حمایت از تولیدات داخلی باید در راستای ترویج فرهنگ مصرف کالای داخلی به فعالیت بپردازیم.

به گزارش خبرنگار مهر در همدان، حمید رضا صافدل عصر چهارشنبه در نشست مشترک وزیر بازرگانی با فعالان اقتصادی استان همدان، اظهار داشت: هدف اصلی در برنامه چهارم در خصوص سیاست‌های تجاری، محدودیت واردات است.

وی دفاع از حقوق مصرف‌ کننده داخلی را مورد تاکید قرار داد و گفت: بسیاری از موارد کالاهای وارداتی کیفیتی ناز‌ل‌ تر از کالاهای داخلی دارند که در ارتباط با برنج این امر صادق است.

صافدل درباره حمایت از خوشه‌های صادراتی اعلام آمادگی کرد و با اشاره وجود شرکت‌های موفق در استان همدان، اظهار داشت: شرکت سیمان هگمتان استان همدان جایگاه نخست را در بین صادرکنندگان کشور دارد و توانایی آن را دارد که باعث رونق بیشتر استان همدان در این زمینه در سطح کشور شود.

وی خاطرنشان کرد: سازمان توسعه و تجارت کشور مکلف است که همه موانع غیر تعرفه‌ای را حذف و به جای آن‌ها تعرفه مشخص تعریف کند که بر این مبنا در برنامه چهارم سیاست‌های تجاری بر دو محور حمایت از تولیدکننده و محدودیت شرایط واردات مبتنی شد.

رئیس اتحادیه صنف سفال و سرامیک لالجین نیز اظهار داشت: با توجه به اینکه لالجین 25 درصد آمار مربوط به صادرات سفال و سرامیک کشور را دارد و نیز با توجه به اینکه همدان شش صادر کننده نمونه استانی دارد، این استان ظرفیت بسیار زیادی داشته و انتظار کمک در راستای مطرح شدن و صادرات بیش از پیش در این حوزه وجود دارد.

احمد فخار گفت: یارانه‌هایی که به بخش صنایع دستی اختصاص داده شد تاکنون محقق نشده است که از امر باید مورد توجه قرار گرفته و رسیدگی شود. فخار یادآور شد: همدان در زمینه سفال و سرامیک با 24 کشور مراوده دارد.

وزیر بازرگانی نیز در این نشست با بیان اینکه تعیین ضوابط واردات کالاها به کشور درحیطه اختیارات این وزارتخانه نیست، افزود: مجوز ورود یک کالا به داخل کشور در سه مرحله صادر می شود.

مهدی غضنفری گفت: در مرحله نخست باید وارد کننده کالا، مجوزی رسمی از دستگاه تخصصی مربوط به آن کالا اخذ و این دستگاه ضوابط ورود آن کالا به کشور را مشخص کند و در مرحله دوم، وزارت بازرگانی تنها اختیار ثبت سفارش را دارد و در مرحله سوم اداره گمرک مسوولیت تست سلامت کالا را بر عهده دارد.