مدیرکل تشکلهای وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در پی موازی کاری وزارت تعاون با وزارت جهاد کشاورزی تعداد دقیق تشکلهای کشاورزی مشخص نیست، از ساماندهی تشکلهای این بخش در برنامه پنجم توسعه خبر داد.

تقی رجبی در گفتگو با مهر با بیان اینکه بخشی از تعاونی های کشاورزی در وزارت تعاون تشکیل شده اند، اظهار داشت: به دلیل این موازی کاری، آمار دقیقی از تعداد تشکلهای فعال در بخش کشاورزی در دست نیست که این موضوع تاثیر منفی زیادی را بر ساماندهی تشکلها گذاشته است.

وی افزود: 7 هزار تشکل تعاونی های تولید روستایی در کشور وجود دارد که 5 هزار مورد از این تعاونی ها فعال و بقیه غیر فعال هستند که یا توسط یک خانواده برای هدفی خاص تشکیل شدند و بعد به حال خود رها شده اند و باید با ساماندهی مجمع عمومی، آنها دوباره احیا شوند و یا تشکلهای سنتی حذف شوند.

مدیر کل تشکلهای وزارت جهاد کشاورزی در خصوص واگذاری تمامی تشکلها به یک متولی، تصریح کرد: کلیه تشکلهای بخش کشاورزی به دلیل اینکه برای پیگیری مباحث عملیاتی به وزارت جهاد کشاورزی مراجعه می کنند باید زیر مجموعه این  وزارتخانه باشند و در این صورت است که امکان حمایت و توانمند سازی به آنها میسر می شود.

رجبی با اشاره به طرح ساماندهی تشکلها در برنامه پنجم توسعه، خاطر نشان کرد: در برنامه پنجم توسعه برای تعیین تکلیف تشکلها، طرحهایی از طرف وزارتخانه به مجلس پیشنهاد می شود که در صورت تصویب می تواند بخش زیادی از  مشکلات ناشی از ناهماهنگی تشکلها در بخش کشاورزی را حل کند.

وی با بیان اینکه هنوز بودجه مشخصی برای توانمند سازی تشکلها در نظر گرفته نشده است، گفت: برای این موضوع  پیش بینی بودجه از محل بودجه ملی وزارتخانه و شورای ملی برنامه ریزی استان نیاز است که در صورت تصویب در برنامه پنجم، تشکلها در تمامی  سطوح از امکانات این بودجه برخوردار می شوند. 

مدیر کل تشکلهای وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در حال حاضر آموزش و توانمندسازی تشکلها از طریق 3 درصد سود خالص پرداختی آنها انجام می شود که این رقم بسیار اندک است و در عمل کارآیی ندارد.