به گزارش خبرنگار مهر، حسن معجونی سرپرست گروه تئاتر "لیو" در نشستی خبری با اشاره به برگزاری دور دوم پروژه مونولوگهای گروه تئاتر "لیو" در قالب فستیوالی رقابتی اعلام کرد: مانی حقیقی، مونا زندی و امیر احمدیآریان هیئت داوران شش ماهه اول دور دوم فستیوال مونولوگهای گروه تئاتر "لیو" را تشکیل دادهاند.
وی با اشاره به برگزاری اولین دوره پروژه مونولوگهای گروه تئاتر "لیو" با نگاهی آموزشی و درون گروهی گفت: فاز دوم این پروژه جنبه عملیتر پیدا کرده است، البته بخش آموزشی آن همچنان ادامه دارد. در این فاز بخش آموزشی به صورت ترجمه انجام میشود و آثار ترجمه شده به زودی روی سایت گروه قرار میگیرد.
معجونی ادامه داد: سال گذشته 12 مونولوگ در طی 12 ماه اجرا شدند ولی در فاز دوم 12 اثر در شش ماه اجرا میشوند و در کل طی دو بخش ششماهه 24 مونولوگ در این فاز از پروژه اجرا میشوند. ما برای اینکه ایرادات احتمالی ششماهه اول فستیوال مونولوگها را برطرف کنیم این پروژه را به دو بخش ششماهه تقسیم کردیم.
سرپرست گروه تئاتر "لیو" از برگزاری فستیوال مونولوگ گروه تئاتر "لیو" به صورت جشنوارهای بینالمللی با حضور آثار فارسی زبانان نقاط مختلف جهان در سال 90 خبر داد و درباره حامیان برگزاری این جشنواره خاطرنشان کرد: تا به حال خانه هنرمندان ایران آمادگی خود را برای حمایت از برگزاری این جشنواره اعلام کرده است.
وی درباره انتخاب هیئت داوران فستیوال مونولوگ از میان چهرههای سینمایی گفت: طی سالهای گذشته درباره قضاوتهای صورت گرفته در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر صحبتهای زیادی میشد. مبنای قضاوت در فستیوال گروه تئاتر "لیو" موضوعی است و به کلیت موجود پرداخته میشود. سال گذشته بیشترین مخاطبان این پروژه عکاسان و سینماگران مطرح بودند و تئاتریهای کمتری حضور داشتند. در داوریهای جشنوارههای مختلف شاید گلچینی مورد قبول هیئت داوران بود و شاید یک شبه همه آرا عوض میشد. اما در اینجا چنین اتفاقی نخواهد افتاد.
معجونی با اشاره به تأمین هزینههای فعالیتهای گروه تئاتر "لیو" توسط اعضای گروه گفت: به دنبال پول دویدن و تقاضای کمک کردن خستگی به بار میآورد به همین خاطر فعالیتها را با هزینه خود تا به حال انجام دادهایم. البته به دنبال اسپانسر هم هستیم ولی نه به هر قیمتی. ولی اسپانسرها خود هم باید به دنبال حمایت از کارهای فرهنگی هنری تأثیرگذار باشند.
عجیب است که فعالیتهای گروه تئاتر "لیو" از طرف رسانهها و اهالی تئاتر دیده میشود ولی از طرف مدیران مرکز دیده نمیشود |
سرپرست گروه تئاتر "لیو" درباره اجرای عمومی آثار فستیوال مونولوگها تأکید کرد: امیدواریم اجرای عمومی آثار فستیوال انجام شود. البته به دنبال این هستیم که در صورت توافق شهرداری در یکی از فرهنگسراهایی که زیاد مطرح نشده این آثار را به صورت اجرای عمومی به صحنه ببریم. پیدا کردن مکانهای جدید برای مونولوگها کار سختی نیست زیرا نمایشهای مونولوگ ظرفیت لازم برای جذب مخاطب را دارند.
وی درباره دلایل حمایت نکردن ادارهکل هنرهای نمایشی از گروه تئاتر "لیو" و اختصاص مکانی به فعالیتهای این گروه تصریح کرد: درباره اختصاص مکانی ثابت به گروه تئاتر "لیو" صحبتی نشده است. شاید برای فهم این اتفاق باید فرهنگ سازی شود. عجیب است که فعالیتهای گروه تئاتر "لیو" از طرف رسانهها و اهالی تئاتر دیده میشود ولی از طرف مدیران مرکز دیده نمیشود. البته کوته نظریهایی هم در میان اهالی تئاتر وجود دارد که اگر مکانی به گروه ما اختصاص پیدا کند شاهد بروز آنها خواهیم بود.
معجونی افزود: این اتفاق درباره آقای بهروز غریبپور افتاد و با وجود اینکه ایشان فضایی را احیاء کرد و به عنوان تالار فردوسی به تئاتر کشور افزود ولی عدهای هستند که این کار و فعالیت و شخصیت آقای غریبپور را زیر سؤال میبرند. در دوره آقای نشان صحبت از هویت بخشی تالارهای نمایشی توسط گروهها شد ولی به دلیل صحبتهای حاشیهای و نگاههای تنگ نظرانه این اتفاق شکل نگرفت.
این کارگردان و بازیگر تئاتر معتقد است ادارهکل هنرهای نمایشی باید بودجه را به گروههای تئاتری اختصاص دهد. وی خاطرنشان کرد: اگر مکانی ثابت به ما تعلق بگیرد برای کل ایام سال برنامه ریزی و فعالیت خواهیم داشت. البته فعالیت گروه تنها به تولید محدود نمیشود و یک گروه میتواند زمانی را هم به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی اختصاص دهد.
وی با اشاره به اینکه تئاتر نیازمند مکان است و باید سالنهای تئاتری در سطح شهر ساخته شوند گفت: سالنهای تئاتر فرهنگسراها استاندارد نیستند و به صورت چند منظوره فعالیت میکنند. ما باید مانند سینما در تمام سطح شهر سالنهای تئاتر داشته باشیم.
معجونی درباره فعالیتهای گروه تئاتر "لیو" در شهرستانها و فعالیتهای دیگر گروه طی ماههای آینده گفت: در حال حاضر محمد عاقبتی در استان لرستان به برگزاری کارگاههای آموزشی مشغول است. دو پروژه آموزشی با دانشگاه علم و صنعت و دانشکده سینما تئاتر داشتیم. از دل کارگاهی که در دانشگاه علم و صنعت برگزار کردیم نمایش "قرمز و دیگران" نوشته محمد یعقوبی با کارگردانی من مهرماه امسال در فرهنگسرای ارسباران اجرا خواهد شد.
وی افزود: همچنین قرار است از دل کارگاه بازیگری، کارگردانی، دراماتورژی و طراحی صحنه در دانشکده سینما تئاتر هم نمایشی تولید شود که در پلاتوی مرکزی دانشکده اجرا شود. این کارگاه از شهریورماه آغاز میشود و تا سه ماه ادامه خواهد داشت.