به گزارش خبرنگار مهر، پس از نافذ شدن قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان، ساخت فاز دوم خط لوله هفتم سراسری از ایرانشهر تا مرز پاکستان برای انتقال گازهای فازهای پارس جنوبی به این همسایه شرقی کشور در اولویت قرار گرفت.
بدین ترتیب اخیرا مذاکرات شرکت ملی گاز ایران و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا برای اجرای فاز دوم این خط لوله گاز به طول تقریبی 270 کیلومتر نهایی شده است. این پروژه گازی به ارزش تقریبی 200 تا 250 میلیون دلار به صورت EPCF و ترک تشریفات توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا انجام خواهد شد.
همچنین مذاکرات شرکت ملی گاز با برخی از فاینانسورهای داخلی و خارجی برای تامین مالی فاز دوم خط لوله هفتم سراسری گاز و ادامه شبکه گازی از ایرانشهر تا زاهدان و زابل در حال انجام است.
به گزارش مهر، قرارداد ساخت فاز اول خط لوله هفتم (صلح) خرداد ماه سال 1384 به طول تقریبی 907 کیومتر به ارزش تقریبی 808 میلیون یورو (12 هزار و 140 میلیارد ریال) به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا واگذار شد.
در نهایت ساخت این لوله گازی تیر ماه سالجاری در 2 قطعه عسلویه - بندرعباس به طول 422 کیلومتر و بندرعباس - ایرانشهر به طول 480 کیلومتر به پایان رسیده است که پیش بینی می شود با راه اندازی این طرح، گاز مورد نیاز استانهای هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان تأمین شود.
بر اساس گزارشهای رسمی، برای ساخت فاز اول خط لوله هفتم سراسری حدود 17 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و با ساخت 9 تاسیسات تقویت فشار گاز در مسیر این خط لوله ظرفیت انتقال روزانه از 50 میلیون به 110 میلیون مترمکعب افزایش می یابد.
جواد اوجی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اخیرا در جمع خبرنگاران در خصوص افزایش 5 هزار میلیارد ریالی هزینه ساخت فاز اول خط لوله هفتم سراسری، گفت: با توجه به حجم این پروژه گازی افزایش هزینه موضوعی طبیعی به نظر می رسد.
به گزارش مهر، تیر ماه سالجاری قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و شرکت سپانیر به عنوان رهبر و عضو کنسرسیوم اجرای طرح توسعه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی از ادامه مشارکت در این 2 فاز گازی انصراف دادند.
اما با توجه به ظرفیتهای قابل توجه فنی و عملیاتی ایجاد شده در این مجموعه، پیش بینی می شود از توان قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا برای اجرای خطوط انتقال فشار قوی گاز بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.