به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیویورک تایمز، بر خلاف آنچه در ظاهر دیده می شود، دولت "باراک اوباما" جنگ شدیدتری را در مقایسه با "جرج بوش" در جهان علیه تروریسم به راه انداخته است.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، آنچه در زمان بوش تحت عنوان جنگ با تروریسم در جهان به راه افتاد، در زمان اوباما گسترده تر شده و گامهای بلندتری در این زمینه با استفاده از سرویسهای اطلاعاتی و عملیاتهای مخفیانه برداشته شده است.
این در حالی است که دولت اوباما در جنگ با تروریسم خشونت بیشتری را نیز به کار گرفته است. حملات هواپیماهای بدون سرنشین ارتش آمریکا به طالبان پاکستان، حمله به اعضای القاعده در سومالی با کمک سرویس اطلاعاتی این کشور در کنیا و نیز همکاریهای اطلاعاتی با همپیمانان اروپایی در مبارزه با گروههای شبه نظامی در شمال آفریقا از جمله این اقدامات است.
بر این اساس، حملات هوایی پنتاگون در پاکستان با استفاده از اطلاعات شرکتهای جاسوسی خصوصی و کسب اطلاعات مربوط به مکان اختفا و فعالیت شبه نظامیان طالبان در مناطق قبیله ای این کشور صورت می گیرد.
همچنین خبرهای تایید نشده ای از آغاز فعالیت اطلاعاتی ارتش آمریکا علیه شبه نظامیان یمنی منتشر شده است. این روزنامه آمریکایی به نقل از منابع آگاه از مزیتهای جنگ پنهان با اعضای القاعده و دیگر گروههای شبه نظامی در جهان می نویسد و تجربه جنگهای پر هزینه افغانستان و عراق را عامل مهمی برای روی آوردن سیاستمداران آمریکایی به نوع جدید جنگ می داند.
همانگونه که "جان برنان" مشاور ویژه اوباما در جنگ با تروریسم در ماه می گفته بود آمریکا به جای استفاده از چکش در برابر تروریستها به چاقوی جراحی روی آورده است. با این حال منتقدان بر این باورند که در شیوه جدید، اعضای کنگره آمریکا نظارت و قدرت کنترل خود بر علمیاتهای ضدتروریستی را از دست داده اند.
با توجه به تعریف ماموریتهای جدید، وزارت دفاع آمریکا بیش از هر زمان دیگری وظایف سازمان اطلاعات و امنیت این کشور را به عهده گرفته و شبیه این سازمان شده است. امروز دیگر با ماموریتهای ارتش آمریکا در خاورمیانه، موضوع جدایی کامل نیروهای اطلاعاتی و نظامی در جنگ از بین رفته است.