به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر ابوالقاسم جزایری گفت: روزه داران هنگام افطار از مصرف غذای سنگین پرهیز کنند و با مصرف خرما و کشمش میزان قند خون خود را بالا برده و از حالت گرسنگی شدید خارج شوند.
وی افزود: مصرف شام سنگین موجب میشود تا افراد روزهدار در هنگام سحر احساس گرسنگی نداشته و نتوانند در هنگام سحر به اندازه کافی غذا مصرف کنند و در نتیجه فرد در طول روز احساس گرسنگی نماید.
مشاور تغذیهای معاونت بهداشتی وزارت بهداشت با اشاره به طولانی بودن فاصله سحر تا افطار از روزهداران خواست بعد از افطار حتماً چند لیوان آب بنوشند یا از دوغ کم نمک استفاده کنند.
جزایری بر ضرورت صرف افطار و شام به طور جداگانه تاکید کرد و گفت: یکی از راههای کاهش تشنگی در طول روز مصرف انواع سبزیجات و میوهجات و به خصوص مصرف کاهو و سالاد در هنگام افطار و سحر است.
وی به همه روزهداران توصیه کرد حتما از چهار گروه غذایی اصلی شامل گروه غلات، گروه شیر و فرآوردههای شیری، گروه گوشت و تخممرغ و گروه سبزیجات و میوهها در طول ماه مبارک رمضان استفاده کنند.
جزایری در ادامه به روزهداری سالمندان و نوجوانان اشاره کرد و گفت: چون وضعیت سالمندان و سوخت و ساز بدنی این افراد متفاوت است و به طور طبیعی این افراد نیاز به جذب مایعات بیشتری دارند بنابراین لازم است این افراد با یک پزشک و یا متخصص تغذیه مشاوره کنند.