به گزارش خبرنگار مهر، برای نخستین بار با گذشت 102 سال از اکتشاف نفت در ایران، اولین سامانه جامع الکترونیکی خرید کالا و تجهیزات در صنعت نفت راه اندازی می شود.
بر اساس برنامه زمان بندی تعریف شده، پیش بینی می شود این سامانه تا اسفند ماه امسال برای عرضه بیش از 300 هزار کالا و تجهیزات مصرفی طرحهای مختلف نفت و گاز کشور به صورت الکترونیکی در مدار بهره برداری قرار گیرد.
یکی از ویژگی های این سامانه الکترونیکی خرید تمامی کالا و تجهیزات بر اساس کد ملی بوده و بر این اساس هم اکنون ثبت نام برخی از کالاهای ساخت داخل برای دریافت کد ملی و ورود به فهرست رسمی وزارت نفت (وندورلیست) آغاز شده است.
همچنین به موازات آماده سازی سامانه الکترونیکی کالا در سطح وزارت نفت دستورالعمل دیگری مراحل پایانی تدوین را پشت سر می گذارد که به زودی توسط وزیر نفت به تمامی شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت ابلاغ خواهد شد.
با ابلاغ این دستورالعمل جدید توسط مسعود میرکاظمی وزیر نفت و راه اندازی سامانه جامع خرید، ورود تمامی کالا و تجهیزات بدون کد شناسایی به طرحهای مختلف نفت و گاز ممنوع خواهد شد.
کاهش هزینه تولید، افزایش استانداردهای کالاهای ساخت داخل، حمایت از سازندگان داخلی، مقابله با شرایط تحریم، تمرکز زدایی و خودکفایی از واردات برخی تجهیزات از مهمترین مزیت های اجرای این طرح در سطح صنعت نفت است.
از سوی دیگر برای اجرای این طرح در بودجه سالجاری بندی پیش بینی شده است که بر این اساس با هدف تسهیل خرید کالا از سامانه الکترونیکی، سازنده کالا و تجهیزات از طریق ترک تشریفات برای تامین کالای مورد نیاز انتخاب شود.
همچنین قرار است برای کاهش هزینه ها خرید آن دسته از کالا و تجهیزاتی که امکان ساخت آنها در داخل کشور وجود ندارد، به صورت متمرکز عمل شود.
در همین حال پیشتر سیدمسعود میرکاظمی وزیر نفت در تشریح برخی از جزئیات این سامانه الکترونیکی از کد ملی به عنوان زبان مشترک میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کالاهای صنعت نفت یاد کرده و گفته بود: با اجرای این طرح تمامی خرید های مورد نیاز طرحهای نفت و گاز از طریق سامانه و به صورت الکترونیکی انجام می شود.
این عضو کابینه دولت با تاکید بر اینکه اگر سازنده ای در این سامانه فروش دو بار قیمتی را بالاتر از بازار ارائه کند از پروسه سامانه فروش کالا حذف خواهد شد، بیان کرده بود: هزینه پایین، کیفیت بالا و زمان تحویل مشخص به عنوان ویژگی های کالاهای خریداری شده از سازندگان داخلی بوده که با اقدامات انجام گرفته ریسک مدیریتی استفاده از کالا و تجهیزات ساخت داخل در طرحهای نفتی هم کاهش می یابد.