کوالالامپور - دفتر منطقه ای خبرگزاری مهر در شرق آسیا: مسجد جامع یا جامیک کوالالامپور به عنوان قدیمیترین مسجد و بنای اسلامی مالزی یکی از اصلی‌ترین شاخصهای هویت اسلامی مردم این کشور محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر در کوالالامپور، در تلاقی دو رود کلانگ و گومباک در قلب کوالالامپور هر روز گلبانگ اذان از مناره‌های مسجد جامع کوالالامپور مسلمانان این شهر را برای ادای فریضه نماز در پنج نوبت به سوی خود فرا می خواند.

کلنگ ساخت بنای این مسجد در سال 1907 زده شد و 23 سپتامبر 1909 توسط شاه سلانگور رسما به بهره برداری رسید و تا قبل از ساخت مسجد ملی مالزی به عنوان مسجد اصلی کوالالامپور شناخته می شد.

معمار این بنا "آرتور بنیسون هابوک" از معماران بنام عصر خود بوده که طراحی این مسجد را با الهام از معماری مغول در هند به اجرا در آورد .

در ساخت این مسجد که از محل بودجه ملی دولت مالزی تأمین شد 3 گنبد در نظر گرفته شده است که شبسان اصلی را احاطه می‌کنند، گنبد مرکزی با ارتفاع 21.3 متر بزرگترین گنبد این مسجد محسوب می شود.

در دو گوشه مسجد دو مناره با رنگهای قرمز و سفید رنگ آمیزی شده که با ارتفاع 26.8  متر و به حالت چتر به چشم می خورد، زیبایی این مناره‌ها منظره ای متمایز از دیگر مساجد شهر پدید آورده است.

با اقتباس از این طرح در گوشه ها و ورودی مسجد نیز تعداد زیادی چترهای کوچک تعبیه شده است که این نیز الهام گرفته از سمبلهای معمول بکار گرفته شده در معماری اسلامی مغول در شمال کشور هند به شمار می آید .

مسجد جامع کوالالامپور هر روز میزبان گردشگران اروپایی و آسیایی است که برای دیدن معماری اسلامی ابهاین مسجد مراجعه می کنند .