به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان علیرضا ذاکر اصفهانی ظهر چهار شنبه در مراسم افتتاحیه هفتمین نمایشگاه قرآن و علوم قرآنی با اشاره به اینکه شرایط کنونی جهان به گونهای است که آراء و اندیشههای گوناگون مکاتب غربی در آن راه به جایی نبرده است، اظهار داشت: امروز بشر به این نتیجه رسیده که این نظریات نمیتواند پاسخگوی نیاز انسان باشد و حیات آتی او در گرو توجه به معنویات است.
وی ادامه داد: دلدادگی انسان به نظامهای مختلف فکری پس از چند دهه حاکمیت این نظریه ها، رنگ باخته و نظام های مبتنی بر آن نیز در حال فروپاشی هستند.
ذاکر ضمن تأکید بر اینکه نظام جمهوری اسلامی بر پایه بازگشت به قرآن و آیین توحیدی شکل گرفته است، اضافه کرد: این انقلاب در پرتو این مفاهیم به وجود آمد و امروز دستاوردهای خود را به جهانیان عرضه داشته است.
استاندار اصفهان شرایط کنونی جهان را بهترین زمان برای بسترسازی اندیشه های دینی دانست و گفت: اکنون زمان آن است که زمینه تعمق در تفکرات دینی و قرآنی را فراهم کرده و نظام سیاسی مبتنی بر آن را ایجاد کنیم زیرا این امر در نقشه راه کشور و ایده پردازی های مقام معظم رهبری نیز وجود دارد.
وی فرصتها و ظرفیتهای بالای استان اصفهان در زمینه فعالیتهای قرآنی را مورد اشاره قرار داد و افزود: صرف نظر از مراکز دولتی، حوزه های علمیه و دانشگاه ها، مراکز خصوصی نیز با توان ویژه ای وارد این عرصه شده و در این نمایشگاه نیز با وسعت و انگیزه قابل توجهی حضور دارند.
استاندار اصفهان تعدد مراکز قرآنی، تشکلها، کانونها، مراکز آموزشی و فرهنگی و وجود قاریان مطرح بین المللی در این استان را بهترین شاخص برای بررسی سطح عملکرد استان در این زمینه دانست و گفت: بر اساس رویکردهای فرهنگی - اجتماعی دولت در سال جاری، میتوان زمینههای مناسبی را برای فعالیت این مراکز فراهم کرد.
وی با اشاره به اهتمام ویژه استانداری در حمایت و پشتیبانی قوی از این مراکز بیان داشت: همان طور که هدف عمده این نمایشگاه، نهادینه سازی آموزههای دینی به خصوص در میان جوانان است، باید این فضا را برای مراکز فعال قرآنی نیز فراهم و حمایت های لازم را صورت داد.
در ادامه مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان گفت: آخرین کلام خداوند، سند راهبردی زندگی بشر تا قرن های متمادی است. انسان با این معجزه سراسر نور از همه الگوها و آیین ها بی نیاز می شود، نسخه ای را هدیه می گیرد که راه حل بیماری های متعددی است که جهان امروز، با شتاب و سرعت خاص قرن حاضر به سمت آن پیش می رود و گرفتار آن می شود.
رسول محققیان افزود: دنیای امروز بیش از همیشه محتاج پیوند با مرز حقانیت هاست و در این میان، قرآن کامل ترین منبعی است که شیوه حقیقت گریزی و تحریف را تجربه نکرده است.
وی ادامه داد: در نمایشگاه امسال تلاش شده توجه و تأکید ویژه دولت به برنامه های فرهنگی مد نظر قرار گرفته و رویکردهای فرهنگی نمایشگاه تقویت شود.
به گفته وی در این دوره از نمایشگاه قرآن بیش از 170 نفر از استانهای اصفهان، تهران، خراسان رضوی و قم مشارکت کرده اند که 69 غرفه معادل 41 درصد از آن ها در بخش انتشارات، 29 غرفه معادل 17 درصد در بخش نرم افزار، 21 غرفه معادل 12 درصد از حجم مشارکت کنندگان در بخش هنرهای قرآنی و بیش از 30 درصد مشارکت کنندگان شامل 53 غرفه در بخش مراکز فرهنگی و آموزش قرآنی فعالیت دارند.
به گزارش مهرهمچنین رئیس حوزه علمیه اصفهان طی پیامی خطاب به این نمایشگاه آورده است: هدف غایی از نزول قرآن، هدایت انسان به صراط مستقیم است و این هدف عظیم برای کسانی محقق خواهد شد که اهل تبعیت از رضای الهی و عمل بر اساس رضایت خدای سبحان هستند.
شفای همه دردها در عمل به قرآن نهفته است
آیت الله مظاهری در ادامه این پیام آورده است: اگر همه مراتب قرآن نظیر قرائت، حفظ و تفسیر در زندگی ما پدید آید اما این هدف در حیات فردی و اجتماعی ما مفقود و کمرنگ باشد، بی شک باید گفت که انس حقیقی با قرآن کریم محقق نشده است. ایشان در بخش دیگری از پیام خود خطاب به نمایشگاه بین المللی آورده، امروز شفای همه دردهای مصیبت زای فردی و اجتماعی در عمل به قرآن نهفته است و جز با عمل به آن، در مرتفع ساختن این دردها توفیقی نخواهیم داشت.
رئیس حوزه علمیه اصفهان در بخش دیگری از این پیام آورده است: امید است برگزاری این نمایشگاه که از مصادیق حضور قرآن در زندگی ظاهری ما است، مقدمه ای برای عمل به رهنمودهای زندگی ساز قرآن و جریان بخشیدن قرآن در زندگی باطنی و عملی ما گردد.