محمدحسن صادقیان در گفتگو با خبرنگار مهر در ساوجبلاغ افزود: سد طالقان جنبه کشوری و ملی دارد اما شرایط به گونه ای است که وجود این سد در منطقه طالقان برای مردم این منطقه، مزیت چندانی به همراه ندارد و گره چندانی از مشکلات آنها نمی گشاید.
وی ادامه داد: این سد در حال حاضر منفعتی برای مردم منطقه ندارد و هیچ بخشی از درآمد ناشی از وجود این سد برای رفع مشکلات مردم منطقه هزینه و صرف نمی شود که این امر نیازمند اصلاح و تغییر است.
یک تا سه درصد درآمد هر سد به منطقه اختصاص یابد
این مسئول بیان کرد: طبق قانون باید یک تا سه درصد درآمد هر سد به منطقه ای که سد در آن واقع شده اختصاص یابد و برای آن منطقه خرج شود درحالیکه این امر در خصوص سد طالقان صدق نمی کند و در این خصوص مشکلاتی وجود دارد که نیازمند حل کردن است.
وی عنوان کرد: لازم است در اسرع وقت شرایطی فراهم شود که میزان منفعتی که مردم طالقان از مسئله وجود سد در منطقه خود می برند، افزایش یابد نه اینکه وجود سد نه تنها برای آنها منفعتی به همراه نداشته باشد بلکه بر مشکلات آنها نیز بیفزاید.
وجود سد به نفع مردم منطقه نیز باشد
این مسئول گفت: نباید صرفا جنبه ملی بودن یک محل در نظر گرفته شود بلکه باید شرایطی ایجاد شود که وجود آن محل در منطقه ای که در آن قرار دارد به نفع مردم منطقه نیز باشد و بخشی از مشکلات آنها نیز به کمک این امر حل شود.
وی ادامه داد: شهرستان ساوجبلاغ در منتهی الیه شمال غربی استان تهران واقع است که از شرق به کرج، از جنوب به اشتهارد، از غرب به آبیک و از شـــمال به نوشـهر و الموت منـــتهی می شود.
این مسئول عنوان کرد: این شهرستان در سال 1367 هجری شمسی بر اساس تصویب هیئت وزیران از دو بخش مرکزی و طالقان به مرکزیت هشتگرد و به نام ساوجبلاغ تشکیل شد و در سال 1375 هجری شمسی بخش نظر آباد به عنوان بخش سوم و در سال 1380 هجری شمسی بخشهای چندار و چهار باغ به عنوان چهارمین و پنجمین بخش آن شکل گرفتند.
وی خاطرنشان کرد: این شهرستان مجموعا 447 آبادی، مکان و مزرعه و چهار محدوده شهری، هشتگرد، نظرآباد و طالقان و شهر جدید هشتگرد است.
صادقیان اضافه کرد: بخش مرکزی با مرکزیت هشتگرد شامل دهستانهای هیو و سعیدآباد و بخش نظر آباد با مرکزیت نظرآباد شامل دهستانهای تنکمان، احمدآباد و نجم آباد و بخش چندار شامل دهستانهای چندار و برغان و بخش چهار باغ شامل، دهستانهای رامجین و چهاردانگه و بخش طالقان با مرکزیت طالقان، دهستانهای بالا طالقان پایین طالقان و میان طالقان را تشکیل می دهند.
نیاز فزاینده جهت ایجاد مراکز مختلف از جمله جاذبه های سیاحتی
وی افزود: با استقرار شهر جدید هشتگرد که بزرگترین مجتمع مسکونی ساخته شده بعد از انقلاب نیز به شمار می رود، نیاز فزاینده ای جهت ایجاد مراکز مختلف از جمله جاذبه های سیاحتی احساس شده است.
این مسئول اضافه کرد: جاذبه های طبیعی و تاریخی شهرستان بیشتر درمناطق روستایی و کوهستانی واقع شده اند بطوریکه درمناطق روستایی و کوهستانی شهرستان اماکن و فضاهای طبیعی بسیاری وجود دارد.
وی یادآور شد: به عنوان مثال می توان از محورهای کردان – برغان، طالقان، سهیلیه و سیراب وهیو نام برد ضمن اینکه این مناطق بیشتر به علت جریان رودخانه های کردان و طالقان وجود مناطق طبیعی بدیع و زیبا همیشه پذیرای مشتاقان سیر و سیاحت درطول فصول بهار وتابستان هستند.