محققان دانشگاه تربیت معلم آذربایجان با استفاده از نانو لوله های کربنی روشی برای اندازه گیری بهتر اسید اوریک نمونه های بیولوژیکی در فاز آزمایشگاهی ارایه کردند این الکترود دارای حساسیت بالاتر نسبت به نمونه های موجود است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر بیوک حبیبی - عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم آذربایجان، ابداع روش الکتروتجزیه ای برای اندازه گیری اسید اوریک در مایعات بیولوژیکی را از اهداف اصلی این پژوهش ذکر کرد و افزود: این پژوهش در مقایسه با پژوهش های اخیر انجام شده در این زمینه دارای حساسیت بالا و حد تشخیص پایین تری است.

وی با تاکید بر اینکه این الکترود برای اندازه گیری مایعات بیولوژیکی استفاده می شود، اظهار داشت: برای تولید این الکترود مراحلی چون سنتز الکترود کربن- سرامیک و بررسی خواص الکتروشیمیایی آن، اصلاح سطح آن با نانولوله های کربنی و اصلاح الکتروکاتالیز اسید اوریک در سطح الکترود با نانوذرات کربن اجرا شد و در نهایت روش های ابداعی برای اندازه گیری اسید اوریک در نمونه های بیولوژیکی نظیر ادرار ارائه شد.

حبیبی تاکید کرد: در این پژوهش توانستیم یک روش الکتروتجزیه ای از نوع ولتامتری تفاضلی افتراقی را برای اندازه گیری اسید اوریک با حد تشخیص مناسب ارایه دهیم و با کمک آن اسید اوریک ادرار و نمونه های دیگر را با دقت بالاتری اندازه گیری کنیم.

این محقق با بیان اینکه الکترود در سطح تئوری و آزمایشگاهی تولید شده است، خاطر نشان کرد: برای صنعتی شدن آن باید زیر ساخت های تجاری مناسب در ایران فراهم شود.