به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، سودان اعلام کرده که ساخت این راکتورها برای بر طرف کردن نیاز بزرگ ترین کشور آفریقایی به انرژی و پر کردن شکاف ناشی از کمبود آن است.
محمد احمد حسن الطیب رئیس آژانس انرژی اتمی سودان در گفتگو با رویترز گفت که آژانس بین المللی انرژی اتمی با کمک های آموزش تخصصی برای کارکنان به ساخت یک راکتور تحقیقاتی به سودان کمک خواهد کرد.
حسن الطیب با اشاره به نیاز کشورش در آینده به انرژی خاطر نشان کرد: ما دریافتیم که آب به تنهایی منبع کافی برای تامین انرژی و تولید برق کافی نیست، لذا بدنبال تولید برق از منابع مختلط؛ آب، سوخت های فسیلی و انرژی هسته ای هستیم.
محمد احمد حسن الطیب افزود: هم اکنون تنها 20 درصد جمعیت کشور از برق برخودارند و ما نیاز داریم تا سال 2020 آن را به 80 درصد برسانیم.
این مقام سودانی افزود: آژانس در حال کمک به ما برای توسعه امنیت، ایمنی پادمانها، مسائل حقوقی و تنظیمی، برای آغاز چنین پروژه هایی است و سودان امیدوار است تا یک نیروگاه برق چهار واحدی متوسط، با تولید سالانه 300 تا 600 مگاوات برق برای هر راکتور است که این پروژه می تواند با هزینه ای بین 3 تا 6 میلیارد دلار تا سال 2030 تکمیل شود و هنوز کشور راهی طولانی در مسیر هسته ای در پیش دارد.
وزیر انرژی اتمی سودان گفت که کشورش عضوی از آژانس و ان پی تی است و فعالیت های خارطوم تحت نظارت این نهاد بین الملی قرار دارد.
وی گفت: راکتور تحقیقاتی می تواند ابتدا برای آموزش کارکنان و تولید رادیو ایزوتوپ، تولید دارو و درمان تومورها و بیماری ها و همچنین کشاورزی و تولید گونه های مقاوم در برابر بیماری ها یا کاهش جمعیت حشرات تاسیس شود.