به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی محمدنجار وزیرکشور بعدازظهر امروز چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به بیسابقه بودن سیل اخیر پاکستان در 80 سال گذشته اظهار داشت: 4 ایالت از 5 ایالت پاکستان زیر آب رفته و 20 میلیون نفر بیخانمان و 1600 نفر کشته و تعداد زیادی مجروح شدند و زیرساختها تخریب و احشام و زراعتها از بین رفته و احتمال شیوع بیماریها نیز وجود دارد.
کمک 400تنی ایران
وی با بیان اینکه مردم عزیز و دولت جمهوری اسلامی به کمک سیلزدگان پاکستان شتافتند، افزود: تا به امروز محموله با بیش از 400 تن بار در قالب انواع چادر، مواد غذایی، آب آشامیدنی، موکت، پتو و زیرانداز به پاکستان ارسال شده که ارسال این کمکها ادامه دارد.
وزیر کشور با اشاره به اینکه قرار بود روز گذشته در راس هیئتی عازم پاکستان شود، تصریح کرد: باتوجه به عمق فاجعه رخ داده در پاکستان رئیسجمهور تشخیص دادند که شخصاً به این کشور سفر و از مناطق سیلزده بازدید کنند و انشاءالله در چند روز آینده در رأس هیئتی بلندپایه در پاکستان حضور پیدا کرده و از مناطق آسیبدیده بازدید خواهند کرد و با مشورت دولت پاکستان تصمیماتی را اتخاذ خواهند کرد.
استمداد از مردم
مهندس نجار با اشاره به جلسه اضطراری شورای عالی مدیریت بحران که روز گذشته با حضور دستگاههای مربوطه برگزار شد، خاطرنشان کرد: همه دستگاهها بسیج شدند و از مردم عزیز استمداد طلبیده شده تا در این کار انساندوستانه مشارکت کنند.
وی ادامه داد: هلال احمر، بسیج، کمیته امداد، مساجد و نمازهای جمعه کمکهای نقدی و جنسی مردم را دریافت خواهند کرد و شماره حسابهایی نیز برای دریافت کمکهای نقدی در داخل و خارج کشور اعلام شده است.
وی با بیان اینکه همزمان با حضور رئیسجمهور در پاکستان کاروانی از کمکهای زمینی و هوایی به این کشور اعزام میشود، افزود: کمکرسانی به سیلزدگان پاکستانی به طور منظم و برنامهریزی شده انجام میشود که تا الان دو هیئت از وزارت بهداشت و جمعیت هلال احمر به پاکستان اعزام و هیئتی از وزارت کشور نیز در حال اعزام به این کشور است.
به گفته وزیر کشور، مدیریت کمکرسانی در خاک پاکستان به عهده هلال احمر و در داخل کشور نیز مدیریت در شورای مدیریت بحران می باشد.
نجار احتمال شیوع و سرایت بیماریهای عفونی از پاکستان به داخل کشور را رد نکرد اما در عین حال تاکید کرد که برای مقابله با این موضوع تمهیدات و تدابیری و تصمیماتی اندیشیده شده و هیچ جای نگرانی وجود ندارد.
تصمیم به کمک 10میلیون دلاری
وی درباره ارزش پولی کمکهای جمهوری اسلامی ایران به سیلزدگان پاکستان تصریح کرد: در دولت تصمیم گرفته شد که 10 میلیون دلار به سیلزدگان پاکستان کمک شود که این مبلغ میتواند به صورت کمکهای جنسی و نقدی، ارائه خدمات، اقلام و اجناس و یا بازسازی مناطق آسیبدیده باشد و البته امکان دارد بعد از سفر رئیسجمهور به پاکستان این مبلغ افزایش پیدا کند و با توجه به کمکهای مردمی رقم بسیار بالایی خواهد شد.
وزیر کشور ادامه داد: اکنون بیش از 400 تن بار به ارزش 2 میلیون دلار به پاکستان در قالب موکت، پوشاک، پتو، مواد غذایی و کنسرو و اقلام دارویی و بهداشتی ارسال و از 10 هزار چادری که دولت پاکستان اعلام نیاز کرده ، 5 هزار و 300 تخته چادر به این کشور ارسال شده و به تازگی نیز اعلام کردند که آرد و خرما نیاز دارند که انشاءالله این مواد جمعآوری و ارسال خواهد شد.
نجار در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا از بخش خصوصی هم برای کمکرسانی به آسیبدیدگان پاکستانی درخواست شده است؟ گفت: ما از همه کمکهای مردمی استقبال میکنیم و الان از پزشکان بدون مرز برای مداوای مصدومان استفاده میشود و چند بیمارستان صحرایی نیز به پاکستان ارسال خواهد شد.
وی درباره کمکهای مجامع بینالمللی به پاکستان تاکید کرد: دولت پاکستان از همه دنیا درخواست کمک کرده و الان برخی از مجامع بینالمللی به آسیبدیدگان این کشور کمک میکنند اما ایران به طور مستقل اعلام آمادگی کرده و کمکرسانی میکند.
به گفته وزیر کشور، کمکهای جمهوری اسلامی ایران از طریق مرزهای زمینی و هوایی به مناطقی که دولت پاکستان اعلام نیاز کند، فرستاده میشود.
اقدامات دولت در زمینه عفاف و حجاب
نجار در بخش دیگری از سخنانش درباره اقدامات صورت گرفته از سوی وزارت کشور در زمینه طرح حجاب و عفاف یادآور شد: در سال گذشته برای تبدیل مصوبات شورای فرهنگی عمومی به برنامه کاری 200 کارشناس حول 7 محور کار کردند و این محورها در ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تصویب شد و کار بر مبنای این مصوبات آغاز شد که از این 7 محور 6 محور ایجابی و یک محور سلبی است که در راستای ارتقای فرهنگ عمومی و فعالیتهای فرهنگی صورت خواهد گرفت.
وی کار فرهنگی در سازمانها، ادارات، مدارس، دبیرستانها، مهدهای کودک، دانشگاهها، سینماها و رسانه ملی، حمایت از طراحان طرحهای پوشش اسلامی و احداث نمایشگاههایی برای عرضه پوشش مناسب اسلامی، استفاده از توانمندی هیئتهای مذهبی، حوزههای علمیه و روحانیت و همچنین برگزاری نشستهای هماندیشی با نخبگان را از جمله کارهایی دانست که در محورهای ایجابی طرح حجاب و عفاف دنبال میشود.
وزیر کشور افزود: در محور سلبی با هنجارشکنانی که قصد دارند از این ابزار علیه نظام استفاده کنند، توسط قوه قضائیه و نیروی انتظامی طبق قانون برخورد خواهد شد.
نجار تأکید کرد: 20 درصد این طرحها در دانشگاهها اجرا شده و بعد از شروع سال تحصیلی نیز 80 درصد باقیمانده اجرا خواهد شد و این فعالیتها ادامه خواهد داشت .