دکتر بن اندرو کالبرن در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اینکه سال تحصیلی جدید فرصتی برای بررسی مبانی آموزش در عصر حاضر است و آیا آموزش مجازی منجر به حذف آموزش سنتی خواهد شد و یا این دو نوع آموزش میتوانند در کنار هم همزیستی داشته باشند، گفت: وسایل و امکانات آموزش مجازی امروزه به کمک آموزش سنتی آمده است. این امکانات در مقابل آموزش سنتی قرار نمیگیرند و به عنوان مکملی برای آموزش سنتی مورد توجه هستند.
آموزش سنتی فاقد امکانات آموزش مجازی است
مؤلف "استقلال و لیبرالیسم" در ادامه تصریح کرد: آموزش مجازی میتواند امکاناتی را که آموزش سنتی فاقد آن است را در اختیار مخاطبان قرار دهد. آموزش مجازی ابزاری مناسب و قابل توجه برای کسانی است که در دوردستها قرار دارند و امکان دسترسی مستقیم به محل کلاس و محیط آموزشی را ندارند.
استاد فلسفه دانشگاه کمبریج در ادامه خاطر نشان کرد: آموزش مجازی میتواند کلاس درس را به درون منازل آورد و امکان دسترسی به کلاسهایی را که در حالت عادی حصول به آن گاهی غیر ممکن مینماید مهیا سازد.
آموزش مجازی مکمل آموزش سنتی است
مؤلف "میراث هارت: فلسفه سیاسی و اخلاق" تصریح کرد: اما این امکانات آموزش مجازی به معنای برتری آن بر آموزش سنتی نیست. همانگونه که اشاره شد آموزش مجازی بهعنوان مکملی برای آموزش سنتی مطرح است.
وی افزود: آموزش مجازی امکان گفتگوی رودررو را از استاد و مخاطب میگیرد. گفتگو به شیوه سقراطی در روش سنتی میسر است و آموزش مجازی لذت گفتگوی سقراطی را از ما میگیرد.
کالبرن در پایان یادآور شد: در موضوعی چون فلسفه شیوه و روش سقراطی و گفتگوی رودررو میتواند حامل مسائل و آموزشهای دیگر باشد. امکان بحث و جدلی که در روش سنتی برای موضوعی فلسفی وجود دارد در روش مجازی وجود ندارد و این روش فاقد چنین روشی است.