رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به استفساریه جدید مجلس برای ورود شرکتهای سرمایه‌گذاری سهامی عام و نه تعاونیهای سهامی عام به بورس، گفت: شرکتهای سرمایه‌گذاری سهامی عام درخواست ورود خود به بورس یا فرابورس را ارائه کنند.

علی صالح آبادی در گفتگو با مهر درباره استفساریه مجلس برای مشخص شدن وضعیت ورود تعاونی ها به بورس گفت: بر اساس رای مجلس، قرار است که شرکتهای جدید سرمایه گذاری در قالب شرکتهای سهامی عام وارد بورس شوند، یعنی شرکتهای سرمایه گذاری سهامی عام نه تعاونی های سهامی عام می توانند وارد بورس شوند.

وی با بیان اینکه شرکتهای سرمایه گذاری سهامی عام همچون سایر شرکتهای بورسی برای ورود به بورس مشکلی ندارند، تصریح کرد: این شرکتهای باید به سهامی عام تبدیل شوند و پرتفوی آنها به صورت کامل منتقل شود.

سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: مشمولین شرکتهای سرمایه گذاری سهامی عام باید کاملا مشخص شوند و درخواست خود را برای ورود به بورس یا فرابورس ارائه کنند.

وی با تاکید بر اینکه با استفساریه مجلس دیگر نیازی به تغییر قانون تجارت و یا قانون بورس در این خصوص وجود ندارد، زیرا مشکل حل شده است، اظهارداشت: هم اکنون چند شرکت تعاونی سهامی عام در شرف تاسیس هستند، اما تجربه عملی فعالیت و صورتهای مالی ندارند.

به گزارش مهر، طی روزهای گذشته مجلس آخرین تصمیم خود را در زمینه ادامه فعالیت شرکتهای سرمایه گذاری استانی به صورت "سهامی عام" و یا "تعاونی سهامی عام" گرفت و رای به فعالیت شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهامی عام بدون دخالت تعاونی ها داد.

طی ماههای گذشته نمایندگان مجلس در این زمینه خواستار استفساریه ای برای روشن شدن مسئله شده بودند چرا که از سویی وزارت تعاون خواستار تشکیل شرکتهای سرمایه گذاری تعاونی سهامی عام در استانها بود و از سویی دیگر نیز بورس و وزارت اقتصاد این مسئله را غیر قابل انجام می دانستند.

بورسی ها در بیان مهمترین دلایل عدم همراهی با تعاونی سهامی عام شدن سرمایه گذاری ها برای ورود به بورس به عدم تطبیق فعالیت تعاونیها با قانون تجارت اشاره می کردند و همواره بر این موضوع که امکان حضور تعاونیها در بورس فراهم نیست پافشاری می کردند.

در طرف دیگر نیز وزارت تعاون با استناد به قانون اصل 44 و عدم مغایرت فعالیت تعاونیهای سهامی عام در بورس، خواستار تغییر دیدگاه و فراهم کردن ملزومات فعالیت بورسی تعاونیها بود. حتی اختلاف نظر در این مسائل به گفتگوهای رسانه‌ای میان  مسئولان وزارت تعاون و بورس نیز منجر شد.

طی روزهای گذشته مجلس برای آخرین بار موضوع مربوط به شرکتهای سرمایه گذاری استانی را در دستور کار خود قرار داد و در حضور وزیر تعاون به عنوان نماینده دولت در مجلس و با رای 195 نماینده، ابهام به وجود آمده در مورد نحوه ادامه فعالیت شرکتهای سرمایه گذاری را به صورت تعاونی و یا سهامی عام به رای گذاشت و در نهایت با کسب 130 رای موافق، 47 رای مخالف و 18رای ممتنع، دست رد بر سینه تعاونیها زد و خواستار ادامه فعالیت سرمایه گذاریهای استانی به صورت سهامی عام شد.