جواد اوجی در گفتگو با مهر با بیان اینکه در حال حاضر امکان تولید روزانه 600 میلیون متر مکعب گاز در بخش بالدستی میادین وجود دارد، گفت: در شرایط فعلی ظرفیت پالایش گاز طبیعی در پالایشگاههای کشور حدود 540 میلیون متر مکعب در روز است.
مدیر عامل شرکت ملی گاز با اشاره به اجرای طرح افزایش ظرفیت تولید گاز در پالایشگاههای بیدبلند یک و فجرجم، تصریح کرد: با ایجاد انشعاباتی از خط لوله پنجم سراسری (خط لوله گاز ترش) ظرفیت این دو پالایشگاه در مجموع روزانه بین 15 تا 17 میلیون متر مکعب در روز افزایش یافته است.
معاون وزیر نفت در پاسخ به این سئوال که با افزایش ظرفیت تولید در این واحدهای پالایشگاهی، حجم تزریق گاز به مخازن نفتی کاهش نیافته است؟ اظهار داشت: هم اکنون خط لوله پنجم سراسری از ظرفیت انتقال روزانه 110 میلیون متر مکعب گازهای ترش فازهای پارس جنوبی برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه متناسب با ظرفیت تاسیسات تزریق سرچاهی گاز در آغاجاری گاز تحویل داده می شود، بیان کرد: مازاد گاز خط لوله به این 2 پالایشگاه برای شیرین سازی و تامین نیازهای سایر بخشهای خانگی، تجاری و صنایع مورد استفاده قرار می گیرد.
به گفته معاون وزیر نفت، متناسب با افزایش ظرفیت تزریق در تاسیسات سرچاهی در آغاجاری، شرکت ملی گاز آمادگی تحویل گاز به این واحدها را دارد.
افزایش 20 میلیون متر مکعبی واردات گاز از ترکمنستان
اوجی در ادامه با بیان اینکه با تکمیل فاز دوم خط لوله گاز وارداتی ترکمنستان، میزان واردات گاز طبیعی از این همسایه شمالی کشور افزایش می یابد، بیان کرد: پیش بینی می کنیم با بهره برداری از این خط لوله 150 کیلومتری میزان واردات گاز از ترکمنستان تا پیش از زمستان 15 تا 20 میلیون متر مکعب در روز افزایش یابد.
در همین حال، این مقام مسئول اخیرا با اشاره بهره برداری از قطعه دوم خط لوله دوم گاز وارداتی ترکمنستان از پالایشگاه هاشمینژاد تا منطقه سنگ بست خراسان، گفته بود: هم اکنون جوشکاری این خط لوله 48 اینچی گاز به پایان رسیده و مراحل آزمایش نهایی در حال انجام است.
پیش بینی می شود این خط لوله گاز برای افزایش واردات گاز طبیعی از ترکمنستان تا مهر ماه امسال در مدار بهره بر داری قرار گیرد.
واگذاری توزیع گاز شهر و روستاها به بخش خصوصی
اوجی همچنین درباره آخرین وضعیت واگذاری سهام شرکت ملی گاز ایران به بخش خصوصی، گفت: در حال حاضر مراحل بازنگری و کارشناسی مجدد واگذاری سهام شرکت ملی گاز توسط سازمان خصوصی سازی در حال انجام است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه در خصوصی سازی صنعت گاز باید خطوط انتقال سراسری گاز طبیعی حاکمیتی باقی بماند، تاکید کرد: اما واگذاری سهام شرکتهای گاز استانی و پالایشگاهها منعی ندارد.
وی از ارائه پیشنهاد جدیدی برای افزایش سهم بخش خصوصی در فعالیتهای صنعت گاز کشور خبر داد و افزود: بر اساس یکی از این طرحها، پیشنهاد کرده ایم که گاز طبیعی در ورودی شهرها و روستاها به بخش خصوصی تحویل داده شود.
مدیر عامل شرکت ملی گاز افزود: به عبارت دیگر، وظیفه توزیع داخلی گاز شهری و روستایی توسط بخش خصوصی انجام شود و نقش شرکتهای گاز استانی نظارت بر نحوه گازرسانی به بخشهای مختلف باشد.
در همین حال، محسن خجسته مهر معاون برنامه ریزی وزیر نفت پیشتر در مورد واگذاری سهام شرکت ملی گاز ایران به مهر گفته بود: برخی از وظایف و فعالیتهای شرکت ملی گاز ایران نباید مشمول واگذاری باشد.
وی با تاکید بر اینکه بخش عمده ای از 44 شرکت زیر مجموعه گاز همچون شرکتهای گاز استانی، پالایشگاهها و برخی از شرکتهای خدماتی گاز قابلیت واگذاری به بخش خصوصی را دارند، بیان کرد: امکان واگذاری شبکه ملی گاز با توجه به وظایف حاکمیتی آن به بخش خصوصی وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه بخش عمده ای از 44 شرکت زیر مجموعه گاز همچون شرکتهای گاز استانی، پالایشگاهها و برخی از شرکتهای خدماتی گاز قابلیت واگذاری به بخش خصوصی را دارند، بیان کرد: امکان واگذاری شبکه ملی گاز با توجه به وظایف حاکمیتی آن به بخش خصوصی وجود ندارد.