بیرجند - خبرگزاری مهر: معاون سیاسی اجتماعی فرماندار بیرجند از عدم اجرایی شدن مشکل فاضلاب شهر بیرجند انتقاد کرد و گفت: هم اکنون فاضلاب شهری بیرجند جهت جمع‌ آوری و دفع بهداشتی فاضلاب متولی مشخصی ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، غلامرضا حسین‌ پور پیش از ظهر یکشنبه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان بیرجند، به عواقب و عوارض دفع غیر بهداشتی فاضلاب در سطح شهر اشاره کرد و گفت: در این راستا دستگاه‌ های مربوطه باید پاسخگوی مشکل فاضلاب شهری باشند. 

معاون سیاسی اجتماعی فرماندار بیرجند وصل شبکه فاضلاب‌ های خانگی و فاضلاب‌های صنعتی به شبکه اصلی فاضلاب ضروری دانست و بر اقدام سریع ‌تر در این راستا تاکید کرد و افزود: باید برای این امر متولی مشخص شود و این اقدام با سرعت بیشتری صورت گیرد.

مدیر شبکه آب و فاضلاب بیرجند نیز در این جلسه راه اندازی شبکه فاضلاب شهری در برخی مناطق شهری دارای مشکل را مهمترین راه حل دانست و گفت: شرکت آب و فاضلاب تنها شبکه های راه اندازی شده و زیر نظر این شرکت را ساماندهی و نظارت می کند.

محمد مسگر نبود اعتبارات را علت اصلی عدم راه اندازی شبکه فاضلاب شهری اعلام کرد و افزود: در صورت تامین اعتبار این شرکت اقدام به راه اندازی شبکه فاضلاب شهری خواهد کرد.

مدیر شبکه آب و فاضلاب بیرجند در پایان یادآور شد: این شرکت با اعتبارات موجود سالانه قادر به انجام 20 کیلومتر فاضلاب در سطح شهر می باشد.

مسئول مرکز بهداشت بیرجند نیز در این کارگروه در خصوص بیماری سیاه زخم در بیرجند، گفت: این بیماری نوعی بیماری مشترک بیان انسان و دام می باشد.

محمد وداد با بیان اینکه تاکنون بیش از 21 راس دام در دو روستای این شهرستان بر اثر این بیماری تلف شده اند، افزود: در این راستا باید کلیه اقدامات پیشگیرانه و اطلاع رسانی در روستاها جهت توجیه مردم در خصوص عدم ذبح دام اقدام شود.

وی ادامه داد: سوزاندن لاشه در محل و دفع بهداشتی جسد دام از شاخصترین برنامه ها در راستای پیشگیری از انتشار بیماری می باشد.

مسئول مرکز بهداشت بیرجند در پایان یادآور شد: این بیماری در روستای گلون ‌آباد با هلاک شدن 17 راس دام بیشترین شیوع را در سطح شهرستان داشته که از این تعداد نزدیک به هشت راس به صورت بهداشتی دفن شده‌ اند و باید تدابیری در راستای دفع بهداشتی سایر موارد اندیشیده شود.