قم - خبرگزاری مهر: امام جمعه قم گفت: انبیای الهی با موارد خلاف دین برخورد می‌کردند و بعد از آنها نیز مراجع تقلید و علما نیز مردم را از گرایش به مکاتب انحرافی آگاه می‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت‌الله رضا استادی بعد از ظهر یکشنبه در جمع نمازگزاران مسجد آیت‌الله گلپایگانی اظهار داشت: یکی از وظایف مهم انبیای الهی و عالمان دینی این بود که با ابهامات و موارد خلاف دین برخورد کنند و مردم را آگاه و هوشیار کنند تا مطالب خلاف در جامعه جا نیفتد.

وی ادامه داد: اگر نبود این وظیفه از سوی انبیا و اولیای الهی معلوم نبود مکتب اهل بیت (ع) عصمت و طهارت(ع) امروز در چه شرایطی قرار داشت.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: ائمه اطهار تلاش کردند که دین اسلام و مکتب اهل بیت(ع) از تحریف و انحراف محفوظ بماند و بعد از ائمه، بزرگان ما و مراجع تقلید و هر شخص روحانی که در جامعه نفوذی دارد این مسئولیت را برعهده داشته و دارند و باید جلوی گرایش مردم به سمت مکتب خلاف دین و یا انحراف در دین را بگیرند.

امام جمعه قم بی ‌توجهی نسبت به این مسئله را امری ناپسند دانست و افزود: این طور نباشد که اگر فرد یا گروهی از دین اسلام منحرف شدند و یا در حال انحراف هستند، عده‌‌ای بگویند که کاری به کار آنها نداشته باشید و مردم دوست دارند به این شکل زندگی کنند.

آیت‌الله استادی گفت: اگر این طرز تفکر در جامعه اسلامی حاکم شود بسیاری از مباحث دینی کم و زیاد می‌شوند.

وی با بیان اینکه در زمان ائمه اطهار دو طرز اشتباه وجود داشت، به تشریح این دو دیدگاه پرداخت و اظهار داشت: در آن زمان برخی افراد سرشناس می‌گفتند که هر کسی که حتی مرتکب یک گناه شود، از دین غافل می‌شود، یعنی انجام یک گناه مساوی با کفر بود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: این طرز تفکر مصیبتهای زیادی به بار آورد که یکی از بزرگترین این مصیبت‌ها شهادت امام علی(ع) بود و آنها اعتقاد داشتند که چون امام علی(ع) مرتکب یک خطا شد، از دین خدا خارج شده است.

امام جمعه قم گفت: خوارج با همین دیدگاه انحرافی به نام دین و فلسفه دینی جنایت‌های زیادی مرتکب شدند و روی تاریخ را سیاه کرده‌اند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: هر دو طرز فکر این گروه‌ها و افراد غلط است و اگر در جامعه رواج پیدا کند مصیبت‌های زیانباری گریبانگیر جامعه می‌شود.

شرط قبولی عمل صالح انجام صحیح است

آیت‌الله استادی به اهمیت عمل صالح اشاره کرد و گفت: آیات و روایات به ما می‌آموزند که همان طوری که باید به دستورات خدا، اعتقاد به پیامبر و ولایت امیرالمومنین و ایمان اهمیت بدهیم، به عمل صالح هم اهمیت دهیم.

وی ادامه داد: عمل صالح عملی است که شایسته باشد؛ از این نظر شایسته باشد که قابل تقدیم به پروردگار باشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم انجام صحیح اعمال را یکی از راه‌‌های شایسته بودن آنها دانست و افزود: بسیاری از مردم در اجرای صحیح اعمال مشکل دارند و به دنبال فهم آن نمی‌روند.

امام جمعه قم گفت: شیطان اول انسان را از عمل صالح منع می‌کند و اگر در این زمینه موفق نشد کاری می‌کند که این اعمال به صورت صحیح انجام نشود.

آیت‌الله استادی ادامه داد: اگر خدا خیر بنده‌اش را بخواهد او را در دینش فقیه و نسبت به عیوبش بینا می‌کند.

وی با اشاره به شرایط و لوازم زاهد شدن اظهار داشت: زهد به «نداری» نیست بلکه به دلبسته شدن است، ممکن است انسانی یک میلیارد تومان پول داشته باشد و به این ثروت خود دل نبندد، اما کسی مال اندکی داشته باشد اما به آن دلبسته باشد که این شخص دومی زاهد نیست.