دبیر چهاردهمین جشن سینمای ایران با اشاره به جایگاه فیلم کوتاه، رشد فیلمسازی در این حوزه را ضامن پیشرفت سینمای بلند و حرفه‌ای دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سومین جشن مستقل فیلم کوتاه به مناسبت برگزاری چهاردمین جشن خانه سینما  با حضور هادی آفریده از اعضای آکادمی فیلم کوتاه، فرهاد توحیدی دبیر چهاردهمین جشن خانه سینما، بیژن میرباقری، شهرام مکری، امیرعلی اعلایی و مریم فخیمی امروز 15 شهریورماه در ساختمان شماره دو خانه سینما برگزار شد. 

در ابتدای این نشست فرهاد توحیدی درباره نگاه به سینمای کوتاه، مستند و انیمیشن گفت: این نوع سینما برای فیلمسازهای جوان اهمیت ویژه دارد. در این سال‌ها همه نگاه‌ها به سوی سینمای بلند و داستانی بوده و سینمای کوتاه، مستند و انیمیشن در حاشیه قرار گرفته است. در صورتی که سینمای کوتاه سینمای مستقلی است و سکوی پرتاب به سوی سینمای بلند به حساب نمی‌آید.

وی ادامه داد: با وجود تجربه پیشکسوتان عرصه سینما در فیلم کوتاه و سینمای مستند که سبب حفظ این گونه سینمایی شده‌اند، بدعت گذاری و تجربه‌گرایی جوان‌ها در این عرصه باعث شده خون تازه در رگ سینما جریان پیدا کند و این سینما تضمین کننده سینمای رو به پیشرفت است.

در ادامه این نشست هادی آفریده یکی از اعضای انجمن فیلم کوتاه با اعلام اینکه فیلم‌های کوتاه امسال در دو سانس نمایش داده می شود، عنوان کرد: تلاش کرده‌ایم فضایی را فراهم کنیم که در آن فیلمسازها با یکدیگر به گفتگو بپردازند و تبادل نظر کنند. هیچ صدای مخالفی در جشن امسال و در آکادمی فیلم کوتاه نادیده گرفته نمی‌شود.

وی همچنین افزود: در جشن امسال از ناصر تقوایی به خاطر حضور در سینمای کوتاه و تجربه فیلمسازی در این سینما تقدیر می‌شود. خیلی از دوستان زمانی که از این خبر مطلع شدند گفتند کسان دیگری هم در سینمای کوتاه حضور دارند که در کارنامه کاری‌شان فیلم‌های کوتاه بیشتری دیده می‌شود اما برای ما تنها تجربه اندوزی فیلمساز در حوزه فیلم کوتاه مدنظر نبود. تقوایی نشان ایسفا را به خاطر شخصیت مستقل و آثار مستقلش می‌گیرد. او از معدود فیلمسازانی است که سینما را برای سینما می‌خواهد.

شهرام مکری رابط آکادمی فیلم کوتاه با بدنه خانه سینما هم در بخشی از صحبت خود گفت: بخش قابل توجهی از فیلم‌هایی که امسال در جشن فیلم کوتاه حضور دارند از بخش خصوصی هستند. اگر چه آمارهایی که از مراکز دولتی برای ساخت فیلم دیده می شود آمارهای خوبی است اما متاسفانه فیلم‌های این بخش از کیفیت مطلوب برخوردار نیستند. در میان فیلم‌هایی که برای شرکت سومین دوره جشن فیلم کوتاه ارسال شدند حضور چشمگیر عوامل حرفه‌ای و مطرح سینمای بلند و داستانی جالب توجه است که این نشان از اهمیت فیلم کوتاه و سینمای مستند برای این اهالی هنر دارد.

بیژن میرباقری در توضیح صحبت‌های مکری اضافه کرد: حدود یک سوم فیلم‌های امسال از موسسات دولتی است که این مساله زنگ خطری برای این بخش است، چرا که با این میزان تولیدات موسسات دولتی معلوم نیست فیلم‌ها و آثار چه سرنوشتی پیدا می‌کنند. 

وی ادامه داد: آنچه برای هیئت مدیره اهمیت دارد تفکر دموکراسی است که فرصتی برای فیلمسازها فراهم می کند تا خودشان را ارزیابی کنند. قرار است آکادمی فیلم کوتاه از فیلم‌های مستقل و متفاوت حمایت کند و این حمایت فارغ از هر گونه نگاه دولتی است. نگاهی که با شخصیت فیلمسازی نزدیکی بیشتری دارد. رویکرد ما بیشتر به سمت و سوی جامعه انسانی است که از دانشگاه‌ها فارغ التحصیل می‌شوند. دلیل جدایی آکادمی از بدنه هیئت مدیره هم این است که هیئت مدیره به اندازه کافی برنامه ریزی کلان دارد و ما می خواهیم وارد جزییات شویم. در آینده آکادمی ایسفا دبیرخانه ثابتی در محل انجمن ایسفا به وجود می‌آورد تا بتوانیم جلسات ماهانه داشته باشیم و در این جلسات نگاهی به تولیدات یک ساله سینما کوتاه بیندازیم.

در پایان این نشست توحیدی در مورد رابطه بخش خصوصی و دولتی گفت: همه ما با بودجه دولتی و خصوصی کار کرده این و نمی‌توانیم قضاوتی در این زمینه داشته باشیم. اینطور نیست که آزادی کامل در بخش خصوصی است و بخش دولتی همواره با محدودیت‌هایی رو به رو است. شعار چاره حل مشکلات سینمای ایران نیست. راه برون رفت از مشکلات سینمای ایران نگاه عالمانه است. نگاهی که ما را به سمت سینمای مطلوب ببرد. فیلمسازان فیلم کوتاه می‌توانند در سینمای ایران تاثیرگذار باشند چرا که به معصومیت و حقیقت نزدیکترند و آینده سینمای ایران از سینمای مستند و کوتاه بیرون می‌آید.

به بهانه سومین جشن فیلم کوتاه، آکادمی فیلم کوتاه سه کتاب در دست انتشار دارد. "کتاب ما" شناسنامه‌ای از اعضای انجمن است که در آن به معرفی خودشان پرداخته‌اند. همچنین اساسنامه و آئین‌نامه آکادمی فیلم کوتاه در این کتاب منتشر شده است. "کتاب فیلمنامه" عنوان دومین کتاب ایسفاست که شامل فیلمنامه‌های مطرح فیلم کوتاه است. "ناصر تقوایی" عنوان سومین کتاب ایسفاست که یادداشت‌های اعضای صنف سینما در مورد این هنرمند را در بر می‌گیرد. شاگردان تقوایی نیز داستان‌ها و خاطرات استاد را در این کتاب بازگو می‌کنند.  

آئین پایانی سومین جشن فیلم کوتاه پنجشنبه 18 شهریور در تالار ایوان شمس برگزار می‌شود.