محققان پژوهشگاه مواد و انرژی با استفاده از نانو ذرات تیتانیوم به روشی برای تخریب رنگدانه های آلی مضر از محیط زیست دست یافتند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر آذرمیدخت حسین نیا از محققان این طرح با بیان اینکه رنگها یکی از پرمصرف ترین مواد شیمیایی محسوب می شوند گقت: همواره بخشی از این رنگها وارد طبیعت می شود از این رو محققان به دنبال راه حلی برای از بین بردن آنها در محیط زیست هستند.

وی هدف از اجرای این طرح پژوهشی را ارتقای توانایی کاتالیزوری نانوپودر تیتانیم دی اکسید ذکر کرد و اظهار داشت: برای دستیابی به هدف خود ابتدا نانوپودر تیتانیوم دی اکسید را با روش رسوبی یعنی با استفاده از تیتانیوم کلراید و محلول رقیق آمونیاک در ایزوپروپانول تهیه و پس از صاف کردن رسوب به روش تقطیر با بنزن آبگیری کردیم.

حسین نیا ادامه داد: با استفاده از نانو پودر به دست آمده 6 نوع رنگ آلی مختلف را تحت تابش نور خورشید قرار دادیم و سرعت تخریب آنها را بررسی کردیم.
 
عضو هیئت علمی پژوهشگاه مواد و انرژی به نتایج این پژوهش اشاره و خاطرنشان کرد: نتایج به دست آمده نشان داد که رنگهای آلی با هر مرکز رنگی در حضور نانوذرات TiO2 (نانو ذرات تیتانیوم) با اندازه ای کوچکتر از 25 نانومتر و نور خورشید با سرعتهای متفاوت تخریب می شوند.