به گزارش خبرگزاری مهر، به گفته کارشناسان پس از آزادی نیجریه در سال 1960 تعداد دانشجویان دختر این کشور افزایش یافته است و بانوان میتوانند گوی سبقت را در تحصیلات دانشگاهی از آقایان بربایند.
طبق آماری که به تازگی منتشر شده است تعداد دانشجویان دختر از 7.7 درصد در سال 1960 به 45 درصد در سال 2009 افزایش داشته است. همچنین علاقه به تحصیل و تحقیق در مقاطع بالاتر و در مباحث مهندسی، پزشکی، حقوق و داروسازی در بین دختران رو به افزایش است.
در مقاله ای تحت عنوان "تاثیرات بحران اقتصادی بر تحصیلات دانشجویان دختر و پسر در نیجریه" آینا سولا سخنران دپارتمان جامعه شناسی دانشگاه Lagos State در رابطه با جزئیات روند رشد ورود دختران به دانشگاهها توضیحاتی داد.
وی گفت: در سال 1960، 196 نفر از جمعیت 2545 نفری دانشجویان دانشگاهها دختر بودند. این رقم تا سال 1990 نزدیک به 27 درصد رشد داشت و تقریبا 181 هزار دانشجو در دانشگاهها پذیرفته شدند. این رقم پیوسته در حال رشد بود به طوری که جمعیت دانشجویان دختر در سال 2001، 41.73 درصد و در سال 2005 به 43.09 درصد رسید. در حال حاضر 45 درصد پذیرفته شدگان در آزمون ورودی دانشگاهها دختر هستند.
دانشگاه ایبادان که در سال 1948 تاسیس شده در حال حاضر یکی از قدیمیترین دانشگاههای این کشور است. در 25 سال اخیر شکاف جنسیتی برای ورود به این دانشگاه کاهش یافته است به طوری که طی سالهای 2007 تا 2008 تعداد دانشجویان پسر 11387 نفر و دانشجویان دختر نزدیک به 7456 نفر بوده است.
در قسمتهای مختلف نیجریه نسبت ورود دانشجویان پسر نسبت به دانشجویان دختر بسیار نامتقارن بوده است اما هم اکنون در نواحی جنوب شرقی این کشور شکاف جنسیتی بطور چشمگیری کاهش داشته است.
به گفته ربکا ساموئل عضو دپارتمان جامعه شناسی یکی از دانشگاه های نیجریه، والدین ساکن مناطق فقیر شهری و روستایی پسران خود را در سنین پایین به کار در حرفه های کوچک و تامین مخارج زندگی ترغیب میکنند. آنها دختران خود را به دانشگاه میفرستند در حالی که رویای بزرگ این پسر بچه ها این است که روزی یک تاجر معروف شوند.
این تصویر در قسمتهای شمالی نیجریه بسیار متفاوت است. تعداد دانشجوی پسر دردانشگاههای در این مناطق بیشتر است در حالی که دخترها مجبور به ازدواج در سنین پایین هستند و فرصتی برای ادامه تحصیل ندارند.
در اکثر مناطق جنوبی نیجریه به ویژه قسمت جنوب غربی رفتن به دانشگاه یکی از اصول مهم محسوب میشود به طوری که در هر 50 کیلومتر از این منطقه حداقل یک دانشگاه وجود دارد.
بر اساس گزارش یونیورسیتی نیوز، یکی از تغییرات اساسی در نسل سوم آموزش و پرورش نیجریه افزایش تعداد بانوان تحصیل کرده است.