به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا پارسایی ظهر سه شنبه در کمیته دانشگاهی بیماری سل اظهار داشت: میکروب سل در یک سوم از بدن جمعیت کره زمین نهفته است.
وی در خصوص درمان بیماران سل افزود: درمان حدود سه درصد از بیماران مبتلا به سل با شکست مواجه می شود.
پارسایی طول مدت درمان بیماری سل را شش ماه مداوم عنوان کرد و یادآور شد: درمان ناکافی و نامناسب باعث شکست درمان می شود.
معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: سل کشنده ترین بیماری عفونی بشر بوده و مهمترین علت تک موردی مرگ در دنیا است.
فرهنگ بابامحمودی تصریح کرد: گرفتاری فعلی بشر، مقاوم شدن بیماری سل است.
وی افزود: سل بیماری همه انسان ها در همه دوره ها و گروه های سنی است که چنانچه به موقع شناسایی و درمان شود قابل پیشگیری است.
بابا محمودی اظهار داشت: قسمت نه چندان کمی از بیماری سل در ایران از کشورهای همسایه سرایت کرده است.
وی با بیان اینکه سالانه سه میلیون نفر در دنیا بر اثر سل از بین می روند، گفت: 98 درصد از این میزان مربوط به کشورهای جهان سوم است.
معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه هشت میلیون مورد جدید سل در دنیا وجود دارد افزود: 95 درصد از افراد تازه مبتلا شده نیز مربوط به کشورهای غیرصنعتی و غیرپیشرفته است.
وی با اشاره به اینکه انجام معاینات تشخیصی برای بیماری سل در کشور رایگان است خاطرنشان کرد: درمان و داروهای این بیماری نیز به صورت رایگان در اختیار افراد مبتلا قرار می گیرد.
بابا محمودی با بیان اینکه در کشور آمریکا از هر صدهزا رنفر تقریبا پنج نفر مبتلا هستند اظهار داشت : این رقم در پاکستان به 230 نفر در صدهزار نفر می رسد که متاسفانه از کشورهای همسایه ما است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در سخنانی گفت: از مردم انتظار داریم که حداقل ها را در خصوص بیماری سل بدانند .
احمد جلاهی با اشاره به اینکه کماکان بیمار مسلول در کشور وجود دارد تصریح کرد: یک سوم از جمعیت کشور آلوده به ویروس سل هستند که در شرایط خاص می تواند ظهور پیدا کند.
وی با بیان اینکه هر فرد مسلول می تواند 20 نفر را مبتلا به این بیماری کند افزود: هر یک از این افراد نیز می توانند دو نفر دیگر را مبتلا کنند که این روند به صورت تصاعدی ادامه دارد.
بیست و سوم مهرماه روز ملی بیماری سل است.